Morgenmad
Græskargranola
15 portion
Mos
- 1/2 stk. hokkaido græskar, kogt
- 1 stk. saft og skal fra økologisk appelsin
- 2 spsk. agavesirup
- 1/2 tsk. vaniljepulver
- 1 tsk. nelliker
- 2 tsk. kanel
- 2 tsk. kardemomme
15 portion
Tørre sager
- 5 dl havregryn
- 1 dl pekannødder
- 1 dl rosiner
- 1 dl mandler
- 1 dl hørfrø
1. Blend alle ingredienserne til mosen til en ensartet masse.
2. Kom de tørre ting sammen og kom mosen over. Rør det sammen og derefter på en bageplade med det.
3. Kom det i ovnen ved 150 grader i 50-60 min. indtil det er sprødt og gyldent. Rør rundt i det undervejs.
4. Kom 2-3 spsk. granola ovenpå 200 g skyr og top med frugt.
Tip
Skær hokkaido i mindre stykker, og kom det i en gryde med kold vand, og sæt det over til at koge i 15-20 min. Køles af inden brug.
Det kan være du skal have mere eller mindre havregryn i alt efter hvor stort et hokkaido du får fat i. Blandingen skal være klistret, når det kommer på bagepladen.