Dessert og sødt Snacks

Gulerodstalkage

I dag skal du have opskriften på min gulerodskage, som du kan forvandle til den fineste talkage og pynte til en uendelighed. Du kan også lave kagen til muffins.

16 stk.

Gulerodskage

  • 600 g gulerødder
  • 60 g kokosmel
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. kanel
  • 1 tsk. stødt nelliker
  • 1 tsk. vaniljepulver (kan undlades)
  • 1 tsk. salt
  • 1 banan
  • 10 æg
  • 100 g smeltet kokosolie eller olivenolie
  • 12 dadler

Frosting

  • 250 g mascapone
  • 250 g skyr
  • 2 spsk. akaciehonning
  • 1/4 tsk. vaniljepulver
  • Evt. saft og skal fra 1 økologisk lime

Topping

  • Fx frisk mynte og frysetørrede hindbær

Fremgangmåde

Riv gulerødderne fint. Bland kokosmel, havregryn, bagepulver, kanel, nelliker, vaniljepulver og salt sammen i en skål.
I en anden skål moser du bananen og pisker den derefter sammen med æg.

Kør dadlerne sammen med kokosolie i en foodprocessor til en cremet masse. Rør alle ingredienserne sammen i en skål.
Kom dejen på en beklædt bageplade og bag kagen ved 180 grader i 30-45 minutter alt efter størrelsen på din bradepande. Lad kagen køle af.

Bland alle ingredienserne sammen til frosting. Læg talskabelonen på kagen og skær den ud. Pynt kagen med frosting, frisk mynte og frysetørrede hindbær eller gå all in og pynt med friske bær, mørk chokolade og hakkede nødder.

Reklame for Netto

MK Universet