Brød Morgenmad

Knækbrødsmad

Average rating 4.5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

4.5 2
5 stk

Knækbrød

  • 2 dl havregryn
  • 2 dl mandelmel 
  • 1/2 tsk. bagepulver 
  • 1 spsk. fiberhusk 
  • 2 stk. æg
  • 1/2 dl vand
  • 1/2 tsk. salt
5 stk

Topping

5 stk

Derudover til et måltid

  • 2 stk. kogte æg
  • 1 skive ost
  • gnavegrønt

1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

2. Rør alle ingredienserne til knækbrødet sammen, og rul dejen tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir, så du kan få 5 stk. knækbrød. Tag det øverste bagepapir af derefter og drys dejen med sesamfrø og salt. Skær dejen i 5 firkanter, ca. 7 x 10 cm.

3. Bag dem i ca. 30-35 minutter. Hvis du ønsker helt sprøde knækbrød, skal du efter 25 minutters bagetid tage knækbrødene ud, komme dem over på en bagerist og bage dem på risten i 10 min. De skal være let gyldne, og helt sprøde i kanten.

4. Lad knækbrødet køle af, og spis 1 knækbrød med 1 skive ost, 2 æg (fx blødkogte) og gnavegrønt til.

Tip
1 stykke knækbrød uden tilbehør svarer til:
1/5 knytnæve protein (æg), ½ stor portion fedtkilde (mandelmel) og 1 stk. frugt (havregryn).

MK Universet

MK Nyhedsbrev



Tilmeld