Morgenmad

Mættende morgenvafler

Du kan lave dem søde med hokkaidogræskar og honning. Eller komme banan i for ekstra sødme. Du kan også lave dem til salte vafler, der er geniale til aftensmaden med laks og avocado ovenpå. Og sidst men ikke mindst kan du komme en klat skyr ovenpå og drysse med frugt til en overdådig weekend morgenmad.

10 stk.

Mættende morgenvafler

  • 2 bananer
  • 2 håndfuld frisk spinat
  • 1 dåse kikærter (hæld væsken fra)
  • 5 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk spirulina (kan undlades)
  • 2 spsk FiberHusk (loppefrøskaller)
  • 1 dl havregryn
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 drys salt
  • 1 spsk akaciehonning
  • 1 drys stevia (kan undlades og i stedet tilsættes 1 ekstra spsk honning)
  • Til vaffeljernet: Smør, olivenolie eller kokosolie

Mættende morgenvafler

Tænd for dit vaffeljern.
Kom alle ingredienserne ned i din blender og kør ingredienserne sammen til en ensartet masse. Kom herefter lidt fedtstof på dit vaffeljern og derefter en stor klat dej derpå. Jeg har brugt et belgisk vaffeljern, så vær OBS på, at hvis du bruger et vaffeljern, som laver hjerteformede vafler, så får du ikke 10 stk.
Bag (eller siger man, at man steger, når det er i et vaffeljern??) vaflerne i 2-3 min og voilá – så er der vafler.
Spis dem med marmelade, skyr eller bær på eller hvad du lige har lyst til.
De kan fryses.

Opskrift på blåbærsmoothie-bowl findes her.