Snackbrød
De er geniale til de dage, hvor man bare har lyst til noget sødt, men ikke lige tænker, at man skal køre en kanelsnegl ned. Du kan altid skifte nødder og rosinerne ud med andre nødder. Du kan også helt droppe at komme chokolade i, og lave dem endnu mere artige. Hvis du ikke kan li’ rødbede? Så prøver du med gulerødder, pastinak, søde kartofler eller jordskokker i stedet.
- 1 dl hasselnødder
- 2 stk. mellemstore rødbeder (ca. 100 g/stk)
- 60 g mørk chokolade 85%
- 3 stk. æg
- 2 dl havregryn
- 1/2 dl chiafrø
- 1 dl rosiner
- 1 knsp. vaniljepulver
- 1 spsk. agavesirup
- 1/2 tsk. bagepulver
1. Sæt ovnen på 175 grader, varmluft.
2. Bred hasselnødderne ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 10 minutter.
3. Skræl rødbederne, og riv dem fint. Hak chokoladen og evt. også hasselnødderne (Jeg kommer dem i hele).
4. Kom alle ingredienserne i en skål og lad det trække 10-15 minutter, så chiafrøene kan suge væske til sig.
5. Brug to skeer, form 9 små brød, og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i 20-25 minutter. Snackbrødene kan fryses.
Tip
Disse brød er gode, når du har brug for noget sødt.
Hasselnødder i kombination med chokolade og rødbede smager skønt, og brødene passer perfekt til en kop kaffe. Om det er sundere at spise en håndfuld grøntsager med nødder? Ja, det er det, men nogle gange har man bare lyst til noget andet!