Dressing og dip Frokost

Thaisalat med oksekødsboller

Det dejlige ved at bruge kål i måltider, er at vi får mættende kostfibre. Derudover kan du altid skifte en slags kål ud med en anden. Så hvis du ikke kan få palmekål, så tager du fx spidskål i stedet.
Du kan spise kødbollerne til en salat, men du kan også komme dem i et spidskålsblad og spise det som en wrap. Eller gemme nogle i fryseren og bruge dem til topping på en pizza.

Average rating 4 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

4 3
4 person

Oksekødboller

4 person

Salat

4 person

Dressing

  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. soyasauce
  • 2 spsk. vand
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 1 knsp. stevia maxsød (kan undlades)
  • 1 spsk. sesamolie
  • 1 tsk. wasabi
  • 1/2 stk. saft fra lime

1. Kødbollerne: Hak hvidløg fint og riv guleroden fint. Kom det hakkede oksekød i en skål sammen med de øvrige ingredienser og rær det sammen til en fars. Sæt farsen i køleskabet, indtil den skal steges.

2. Skær grøntsagerne til salaten i tynde strimler eller form den i den form du ønsker. Pluk korianderbladene af stilen, kom den sammen med de andre grøntsager i en skål.

3. Kom alle ingredienserne til dressingen i en blender og blend dem sammen.

4. Tag oksefarsen ud af køleskabet, form den til 12-14 små kugler, og steg dem på panden med lidt olie i 2 minutter ved høj varme, indtil de er let gyldne. Skru ned for varmen, og steg videre i 6-7 minutter ti oksekødbollerne er gennemstegte og saftige. Vend dem undervejs.

5. Vend dressingen i salaten og server den sammen med kødbollerne.

Tip
Oksekødsbollerne kan fryses og du kan også lave dem i ovnen, hvis du ikke vil stege dem på panden. Så skal de have 15-20 minutter ved 175 grader. Du kan også servere salaten sammen med kylling eller komme ristede kikærter i, hvis du vil have en vegetarisk salat.
I stedet for Stevia Max sød kan du bruge en smule akaciehonning eller agavesirup. Det kan dog godt udelades helt. Smag til, til du synes den sidder lige i skabet.

MK Universet

MK Nyhedsbrev



Tilmeld
MK Universet appen MK Universet appen MK Universet appen