Dressing og dip Frokost

Thaisalat med oksekødsboller

Det dejlige ved at bruge kål i måltider, er at vi får mættende kostfibre. Derudover kan du altid skifte en slags kål ud med en anden. Så hvis du ikke kan få palmekål, så tager du fx spidskål i stedet. Du kan spise kødbollerne til en salat, men du kan også komme dem i et spidskålsblad og spise det som en wrap. Eller gemme nogle i fryseren og bruge dem til topping på en pizza.

Average rating 4 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

4 3
4 person

Oksekødboller

  • 400 g hakket oksekød, maks. 8% fedt
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stk. gulerod
  • 1 knsp. salt
  • 1/2 stk. fintrevet løg
  • 1 stk. æg
  • 1 tsk. finthakket chili
  • 1 tsk. revet ingefær
  • 1 spsk. finthakket koriander
  • 2 tsk. olie til stegning
4 person

Salat

  • 12 stk. blade af palmekål
  • 1 stk. gul peberfrugt
  • 3 stk. gulerod
  • 8 stk. asparges (eller 3 ekstra gulerødder)
  • 1 håndfuld friske koriander (kan udelades)
4 person

Dressing

1. Kødbollerne: Hak hvidløg fint og riv guleroden fint. Kom det hakkede oksekød i en skål sammen med de øvrige ingredienser og rær det sammen til en fars. Sæt farsen i køleskabet, indtil den skal steges.

2. Skær grøntsagerne til salaten i tynde strimler eller form den i den form du ønsker. Pluk korianderbladene af stilen, kom den sammen med de andre grøntsager i en skål.

3. Kom alle ingredienserne til dressingen i en blender og blend dem sammen.

4. Tag oksefarsen ud af køleskabet, form den til 12-14 små kugler, og steg dem på panden med lidt olie i 2 minutter ved høj varme, indtil de er let gyldne. Skru ned for varmen, og steg videre i 6-7 minutter ti oksekødbollerne er gennemstegte og saftige. Vend dem undervejs.

5. Vend dressingen i salaten og server den sammen med kødbollerne.

Tip
Oksekødsbollerne kan fryses og du kan også lave dem i ovnen, hvis du ikke vil stege dem på panden. Så skal de have 15-20 minutter ved 175 grader. Du kan også servere salaten sammen med kylling eller komme ristede kikærter i, hvis du vil have en vegetarisk salat.
I stedet for Stevia Max sød kan du bruge en smule akaciehonning eller agavesirup. Det kan dog godt udelades helt. Smag til, til du synes den sidder lige i skabet.

MK Universet

MK Nyhedsbrev



Tilmeld