Aftensmad Dressing og dip Frokost

Thaisalat med oksekødsboller

Det dejlige ved at bruge kål i måltider, er at vi får mættende kostfibre. Derudover kan du altid skifte en slags kål ud med en anden. Så hvis du ikke kan få palmekål, så tager du fx spidskål i stedet.
Du kan spise kødbollerne til en salat, men du kan også komme dem i et spidskålsblad og spise det som en wrap. Eller gemme nogle i fryseren og bruge dem til topping på en pizza.

Average rating 4 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

4 3
4 portion

Kødboller

4 portion

Salat

4 portion

Dressing

1. Lav først kødbollerne: Hak hvidløget fint, og riv guleroden fint. Kom det hakkede oksekød i en skål sammen med de øvrige ingredienser, og rør det sammen til en fars. Sæt farsen i køleskabet, indtil den skal steges.

2. Skær grøntsagerne til salaten i tynde strimler – eller den form du ønsker. Pil korianderbladene af stilkene, og bland salaten i en skål.

3. Kom alle ingredienserne til dressingen i en blender, og blend dem sammen.

4. Form oksefarsen til 16 små kugler og steg dem på pand-en med lidt olie i 2 minutter ved høj varme, indtil de er let gyldne. Skru ned for varmen, og steg videre i 6-7 min- utter, til kødbollerne er gennemstegte og saftige – vend dem undervejs.

5. Vend dressingen i salaten.

6. Spis pr. portion 4 kødboller sammen med 1/4 af salaten.

Tip

Du kan også lave kødbollerne i ovnen. Giv dem 15-20 min. ved 175 grader. Du kan også vælge at servere salaten sammen med kylling eller komme ristede kikærter i, hvis du vil have en vegetarisk salat.

MK Universet

MK NyhedsbrevTilmeld
MK Universet appen MK Universet appen MK Universet appen