Aftensmad Dressing og dip Frokost

Thaisalat med oksekødsboller

Det dejlige ved at bruge kål i måltider, er at vi får mættende kostfibre. Derudover kan du altid skifte en slags kål ud med en anden. Så hvis du ikke kan få palmekål, så tager du fx spidskål i stedet.
Du kan spise kødbollerne til en salat, men du kan også komme dem i et spidskålsblad og spise det som en wrap. Eller gemme nogle i fryseren og bruge dem til topping på en pizza.

Average rating 4 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

4 3
4 portion

Kødboller

4 portion

Salat

4 portion

Dressing

1. Lav først kødbollerne: Hak hvidløget fint, og riv guleroden fint. Kom det hakkede oksekød i en skål sammen med de øvrige ingredienser, og rør det sammen til en fars. Sæt farsen i køleskabet, indtil den skal steges.

2. Skær grøntsagerne til salaten i tynde strimler – eller den form du ønsker. Pil korianderbladene af stilkene, og bland salaten i en skål.

3. Kom alle ingredienserne til dressingen i en blender, og blend dem sammen.

4. Form oksefarsen til 16 små kugler og steg dem på pand-en med lidt olie i 2 minutter ved høj varme, indtil de er let gyldne. Skru ned for varmen, og steg videre i 6-7 min- utter, til kødbollerne er gennemstegte og saftige – vend dem undervejs.

5. Vend dressingen i salaten.

6. Spis pr. portion 4 kødboller sammen med 1/4 af salaten.

Tip

Du kan også lave kødbollerne i ovnen. Giv dem 15-20 min. ved 175 grader. Du kan også vælge at servere salaten sammen med kylling eller komme ristede kikærter i, hvis du vil have en vegetarisk salat.

MK Universet

MK Nyhedsbrev



Tilmeld