31. mar 2020 Hverdagen med MK

10 uger som praktikant i MK

Kort om mig

Hej! Mit navn er Helena, er 22 år, og jeg har i de sidste 10 uger været praktikant her i MK. Jeg læser til daglig en professionsbachelor i Global Nutrition and Health på Professionshøjskolen Metropol på 4.semester. Jeg brænder for kost, træning og sundhed i alle former. Ved siden af mit studie, arbejder jeg også som personlig træner i SATS.

Det er en del af min uddannelses fjerde semester, at deltage i et praktikforløb for at vi kan gøre brug af vores teoretiske viden, og samtidig prøve kræfter med den sundhedsfaglige verden i praksis. Jeg har derfor, lige siden jeg startede på min uddannelse, haft i baghovedet, at jeg i mit fjerde semester skulle finde et spændende sted at være i praktik.

Jeg begyndte at følge Michelle på Instagram for ca. to år siden, og syntes utrolig godt om den måde, hvorpå Michelle formidler sundhed. Som jer der har fulgt, eller følger MK principperne, eller blot kender Michelles tilgang til sundhed, nok ved, så har Michelle og MK teamet et dejligt holistisk syn på sundhed. I MK handler det nemlig om at skabe livsstilsændringer, hvor man får omlagt sine vaner på en holdbar måde, fremfor en hurtig slankekur der alligevel går i vasken efter 3 uger. Og det var netop derfor, at jeg valgte at søge som praktikant i MK. Fordi det er så vigtigt, at sundhed bliver formidlet i øjenhøjde og gennem en hjælpende hånd, fremfor gennem strenge regler og løftede pegefingre.

Da jeg var så heldig at få praktikpladsen i MK, gjorde jeg mig en masse forventninger og forhåbninger omkring min praktikperiode og arbejdsopgaver i denne. Jeg forventede, at jeg ville få mulighed for at lave en masse research om forskellige emner indenfor sundhedsverdenen, og måske assistere med forskellige opgaver i relation til MK magasinet eller online camps. Og samtidig lære nogle flere dygtige mennesker at kende, som er passionerede omkring sundhed og arbejder med det til daglig.

Hvad lavede jeg under min praktik i MK?

Alle disse forventninger blev overgået i stor stil. Jeg har fået lov til at arbejde med flere forskellige og enormt spændende opgaver, end jeg kunne have turde håbe på. En af de første større arbejdsopgaver, jeg fik lov til at tage del i, var udformningen af et råvareindeks til MK’s hjemmeside. I dette har jeg sammen med MK teamet lavet en oversigt over mere end 200 forskellige fødevarer, hvordan de kan anvendes, og hvilke næringsstoffer de bidrager til kosten med – en virkelig spændende opgave for en som mig, der elsker madlavning og gode råvarer!

Det var samtidig også en mulighed for at bruge min ernæringsfaglige viden i kombination med det, at kommunikere om sundhed. På min uddannelse, får man en masse nørdet viden om sundhed, men denne viden er jo ikke til megen gavn, hvis ikke man kan videreformidle den på en forståelig måde. Så det er noget, jeg har fået øvet mig gevaldigt på i min tid hos MK. I starten var det absolut ikke nemt, eller med det bedste resultat, men øvelse gør mester! Det har i hvert fald været guld værd at blive trænet i at formidle nogle af de mere nørdede sundhedsting, så det bliver lidt mere forståeligt.

Den færdighed fik også ekstra træning, da jeg hjalp til med artiklerne til april nummeret af MK online magasinet. For en som mig, der holder af at være lidt nørdet med sundhed, var det en overordentligt spændende process at være med i, når der skulle skrives artikler omkring forskellige sundhedsemner og problemstillinger. Der er blevet brugt mange timer på at søge efter litteratur, læse forskningsstudier og rapporter, men det har også været en mulighed for at fordybe sig helt i nogle specifikke sundhedsområder. Og på en anden måde, end man gør på et sundhedsstudie til daglig, fordi der også var en historie der skulle fortælles ud fra det, vi fandt frem til. Her fik jeg også i den grad øvet mig i, at forstå og videreformidle komplekse sundhedsproblemer – så mine forskellige arbejdsopgaver i MK har både været spændende og lærerige på samme tid.

Jeg var også så heldig at få lov at deltage på madfoto til Michelles nye bog om Store Sonja. Her var jeg i køkkenet tre dage i streg, og fik MK’s lækre opskrifter helt ind under huden, da jeg var med til at lave en masse af maden, der skulle tages billeder af. En ting er jo at skrive om de mange lækre og nemme opskrifter Michelle og MK udvikler, men det var en ekstra fornøjelse at få lov til at lave og smage nogle af de mange retter.

Mine arbejdsopgaver i MK har gennem hele perioden været spændende – alt fra de små ting, som at lave billedcollager til hjemmesiden til de lidt større opgaver, som at hjælpe til med artikler til MK magasinet. Det har været en fed oplevelse at få lov til at komme med hele vejen rundt omkring biksen, at se hvordan alting falder i hak, og hvor mange forskellige arbejdsopgaver, der findes i en sundhedsvirksomhed. Og så har jeg følt mig ekstra heldig i min praktik, på grund af det team, der har taget imod mig med åbne arme.

En del af MK Teamet

At være i praktik, handler nemlig ikke kun om det faglige udbytte, man kan tilegne sig, men også om det samarbejde, der er på en arbejdsplads. Og her er MK biksen altså helt unik og uden tvivl det bedste arbejdsmiljø, jeg er stødt på. I MK er de nemlig ikke kun gode til at hjælpe, rose og støtte hinanden indbyrdes, men de har gjort det til en fornøjelse for mig at møde ind hver dag i de sidste 10 uger. Lige fra starten af min praktik, har alle i teamet sørget for, at jeg følte mig velkommen og taget godt imod. Samtidig har de gjort en indsats for, at jeg skulle få det bedste mulige indblik i MK biksen, og hvordan den hænger sammen, så jeg kunne få mest muligt ud af min praktikperiode. Jeg har nydt det i fulde drag – at være med i et team omgivet af enormt dygtige, hårdtarbejdende og seje kvinder – det er virkelig et girlpower team, der kan noget! Så der skal lyde en stor tak til Michelle og hendes skønne team, for en lærerig og enestående praktikperiode, jeg aldrig ville have været foruden.

Knus Helena

Læs bl.a. disse to blogs om humørboost og afstresning i grønne omgivelser samt hvordan du kan holde din træningsmotivation ved lige, som Helena har været med til at lave.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MK NyhedsbrevTilmeld