Anne Grethes vægttab på MK principperne
17. sep 2021 Vægttab

Anne Grethe smed 13 kilo og fik styr på slidgigten

Anne Grethe er en yderst aktiv kvinde, der træner alverdens hold: pilates, yoga, rytmegymnastik og krudtuglegymnastik. Men under corona-nedlukningen ændrede hverdagen sig … 💃🏻

Hun begyndte at streame sine træninger på Facebook og kunne derfor se sit eget spejlbillede på en ny måde. Det var et wakeup-call.

Anne Grethe kunne ikke længere kende sig selv.

– Især mine opsvulmede overarme og dobbelthage gjorde mig ked og trist, så egentlig var det mit fokus og håb bare at smide lidt af de fede overarme, så man igen kan se, at jeg egentlig har pæne trænede overarme.

En stor tak for, at jeres vejledning har slukket min hjemve. En hjemve efter at finde tilbage til den AG jeg engang var, både i energi og især i kroppen. 😊

Anne Grethes vægttab på MK principperne

Anne Grethe har smidt 13 kilo på 11 uger på MK principperne, det er super flot! 💖 …

Anne Grethes vægttab på MK principperne

… Der er røget flere kilo af Anne Grethes krop, siden vi hørte fra hende første gang. I dag lyder hendes vægttab på i alt 17 kilo, kæmpe respekt! 💪

Sådan smed Anne Grethe 13 kilo på 11 uger

For mig handlede det om, at jeg fandt det rette tidspunkt, hvor der var overskud til ændringer.

– Jeg lærer altid de familier jeg møder på jobbet, at de ikke kan ændre dårlige vaner eller uhensigtsmæssige mønstre i perioder, hvor de er pressede eller stressede, og det fik jeg så at mærke selv, skriver Anne Grethe, der arbejder som sundhedsplejerske til daglig.

– Jeg har før forsøgt med både slankekur og antiinflammatorisk kost på grund af min gigtdiagnose, men det er aldrig lykkes mig …

Så var der heldigvis en veninde, som anbefalede MK 👏🏼👏🏼👏🏼

Alt det med ‘minus sukker’ og faste m.m., det lød helt uoverskueligt, og så har det i virkeligheden været SÅ nemt for mig.

Online camp efterår

Lister over mængder

Se dine lister over mængder, og find balancen. Alt mad er tilladt på MK principperne.

Vi spiser mindre

– Det vigtigste jeg har lært og som har betydet noget for mig og også min mand, det er at spise mindre. Altså at spise til man ikke er sulten mere, i stedet for at spise til man er mæt.

-At man ikke dør af, at maven knurrer, og at maden smager meget bedre, når man faktisk ER sulten.

Fokus på sundere alternativer

Anne Grethe har jublet over, at der er alternativer til alt det, som man skal skære ned på, hvis man gerne vil opnå et vægttab.

– Når man fx ikke spiser sukker, så er der et alternativ til, hvad man kan tage i stedet og det samme med pasta, ris og brød. Og det er nemme alternativer!

All in på kosten

– Vi besluttede herhjemme at gå all in. Det var lige før, vi ikke engang kunne unde os selv nydelsesmåltiderne, andet end en gin og tonic i fredags-zoom-baren med vennerne. 😊

Sunde opskrifter – Anne Grethes favoritter

– Jeg har i alle de 11 uger, jeg nu har været i gang haft skyrboller og salte vafler i fryseren. Det er lækker og god frokost.

– Min morgenmad er skyr med hjemmelavet bærmos og granola.

– Vi voksne og de mere barnlige her i huset elsker:

🥇 One sheet med bøf og grønt

🥇 Kålkaos

🥇 Sød kartoffelpizza

🥇 Rodfrugtmos

🥇 Hakkebøf i sennepssovs, osv. osv. 😊

– Alle opskrifter er favoritter, fordi de er lækre og ultranemme.

Vegetarisk one sheet

MK’s one sheet findes også i en vegetarisk udgave.

Psoriasisgigt, slidgigt og smertestillende

En ‘lille’ krølle på Anne Grethes historie:

– Siden 2015 har jeg haft diagnosen psoriasisgigt, efterfulgt at slidgigt og degenerativ ryglidelse. Jeg blev hurtigt sat i medicin, med immundæmpende medicin og masser af smertestillende, der hurtigt blev trappet op til de stærkere morfinpræparater.

– I 2016 blev jeg opereret i nakken for to diskusprolapser, i april 2018 blev jeg opereret for slidgigt i ryggen, og i december 2018 fik jeg sat to skruer i foden grundet slidgigt og dermed brud.

– For hver operation blev der fyldt lidt mere smertestillende på, indtil jeg selv tog en kold tyrker, smed alt, jeg fik, og startede forfra og klarer mig nu med immundæmpende medicin og lidt Panodil og Ibumetin.

Gevinster ved at leve efter MK principperne

⭐️ Det blev ret hurtigt tydeligt, at da jeg smed sukker helt og aldeles, der påvirkede det min psoriasisgigt. Fingrene var stadig hævede, men ikke så ømme og stive.

⭐️ Da jeg fortsatte det antiinflammatoriske med ingen gluten og ingen mælk, hjalp det så også på hævelserne, og nu kan jeg passe fingerringe, jeg ellers havde opgivet og erstattet med tatoveringer på ringfingeren.

⭐️ I starten tænkte jeg ikke, at alt det her påvirkede min slidgigt, og de gener efter operationer jeg har:

… Men nu har jeg på 11 uger smidt 13 kilo, og det kan altså mærkes på min bevægelighed. Selvom jeg var aktiv før, er der mere fart på min gang, og det hele er lidt nemmere, når maven ikke blokerer, når man bukker sig ned. 😊

MK's antiinflammatoriske kostplan

Træning er vigtigt, men ta’ det roligt

Efter hver operation har jeg rejst mig hurtigt, og det har jeg, fordi jeg har haft min pilates i 14 år, der har givet mig styrke og smidighed. Så jeg ved, HVOR vigtig træning er. Derfor giver teorien bag MK principperne også virkelig god mening for mig.

– Jeg ved, det er vigtigt at holde kroppen stærk, både med og uden skavanker. Men hvis jeg skulle have startet forfra med at lære at træne oveni en kostændring, er jeg ikke sikker på, det havde været helt så nemt.

Og Anne Grethe har helt ret. Det er så fint at tage tingene i et roligt tempo og nappe en lille ændring ad gangen hen imod en sundere livsstil og et vægttab. Det er vi stor fan af i MK … ❤️

Guldkommentaren fra en af mine krudtugler: ”Hvorfor er du ikke tyk mere?”

Anne Grethes vægttab på MK principperne

– Jeg har altså aldrig betragtet mig selv som tyk, men min ændring kunne også ses af de små øjne, skriver Anne Grethe. 😍😍

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MK NyhedsbrevTilmeld