Aftensmad
Sød kartoffelpizza
4 portion
Bunden
- 240 g kogte butterbeans (drænet vægt)
- 4 stk. æg
- 1 spsk. fiberhusk
- 1/2 tsk. bagepulver
- 1/2 tsk. salt
4 portion
Fyld
- 160 g cremefraiche, 18%
- 150 g sød kartoffel
- 70 g chorizopølse
- 1 spsk. frisk rosmarin
- 1/2 tsk. salt
- 1 knsp. peber
4 portion
Tilbehør
- 4 håndfuld gnavegrønt
1. Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.
2. Kom alle ingredienserne til bunden ned i en blender, og kør dem sammen til en ensartet masse.
3. Spred dejen ud i en cirkel på en beklædt bageplade. Bag bunden i 8-10 min.
4. Skær den søde kartoffel og chorizoen ud i tynde skiver. Smør den bagte pizzabund med cremefraiche, drys med salt og peber, og fordel skiverne af sød kartoffel og chorizo over, og slut af med at drysse med rosmarin.
5. Bag pizzaen i 20-25 minutter.
6. Del pizzaen i fire stykker. Spis et stykke pizza med grøn salat eller gnavegrønt til.