Rikkes vægttab på MK principperne
4. sep 2021 Vægttab

Rikkes farvel til gigtsmerter: 26 kilo lettere

Kæmpe tillykke med dit flotte vægttab, Rikke. Og TAK for at du vil dele din historie med os 💕

Vi begynder i 2019, hvor gigten plager Rikke. Hun beskriver sig selv som smertepatient.

– En dag spurgte jeg min gigtlæge, om der ikke var noget, jeg selv kunne gøre for at mindske smerterne i min krop. Hans svar var meget kort og kontant!

Tab dig, og bevæg dig!

– Efter at have været sur på ham hele vejen hjem fra hospitalet, tænkte jeg, at “jeg kan jo ikke rigtig brokke mig, og synes det er synd for mig, når jeg reelt ikke selv gør noget for at hjælpe min krop til bedring”.

Dét var Rikkes vendepunkt! 🪐🪐🪐

Rikkes vægttab på MK principperne

Rikke har smidt 26 kilo ved hjælp af MK principperne. Megaflot vægttab.

Rikkes vægttab på MK principperne

– Jeg har fået et rigtig godt forhold til min krop. Vi taler nu samme sprog, fortæller Rikke.

Jeg har mere eller mindre styr på mine gigtsmerter og har et respektabelt inflammationstal. Jeg kommer aldrig af med min gigt, men jeg har fået livskvalitet, overskud og virkelig vigtigt: endelig et godt forhold til mad og min krop.

Vægttab på 26 kilo: Sådan gjorde Rikke

– Min MK-rejse startede i januar 2020, men min vægttabsrejse startede 6 måneder tidligere, skriver Rikke.

👎🏼 Som så mange andre lagde hun ud med at tælle kalorier. Og bevares, hun tabte sig da også …

– Men det gav ikke mening for mig, når jeg fx var ude at spise. Så jeg spiste ikke, når jeg var på besøg hos folk og fik et virkelig usundt forhold til mad.

Derfor begyndte Rikke at søge efter alternativer, der kunne hjælpe hende til at få et naturligt forhold til mad og til sin krop og samtidig gerne med et fokus på antiinflammatorisk kost.

Fra kalorietælling til et naturligt forhold til maden

– Og så dukkede Michelle op i fjernsynet en morgen, og jeg tænkte “hende må jeg lige tjekke lidt ud”.

– Jeg havde på det tidspunkt allerede tabt mig, men ikke på en god måde, da jeg jo nærmest sultede mig, og min krop var nu igen i konstante smerter, lyder det fra Rikke.

👍🏼 Jeg startede med at melde mig på en Online camp og blev aktiv bruger på MK’s facebookside.

👍🏼 De første 14 dage brugte jeg på at få styr på principperne, og da jeg er et KÆMPE madøre, så knækkede jeg hurtigt koden, og det lå meget naturligt til mig at ændre mine madvaner til MK principperne. Alt jeg læste og oplevede, gav virkelig god mening for mig. 

👍🏼 Herhjemme har alle været med på MK principperne, mere eller mindre. Min mand og teenagesøn spiser godt nok pasta og ris. Begge er store fan af skyrbollerne, så de er altid at finde i fryseren, og jeg selv spiser skyr med frugt og banangranola hver dag.

MK's kostplan for hele familien

Startede langsomt op med træningen

Træningen startede Rikke stille og roligt op med efter de første 2 uger på MK principperne.

– Men det var for hårdt for min lænd, fortæller hun.

– Så jeg skrev til Michelle, der anbefalede mig at prøve efterfødselstræningen, og sådan kom jeg i gang med at træne sådan rigtigt for første gang i mit liv.

🌟 Min krop takkede mig med mindre smerter.

🌟 Her lidt over et år efter går jeg til Reformer (som er genoptræning med henvisning fra min gigtlæge) to gange om ugen.

🌟 Jeg træner MK “efterfødsel” hver lørdag …

🌟 Og så kommer jeg ud at gå min. 3 km hver dag og er blevet gå-vært, så jeg kan være med til at hjælpe andre i gang med at gå. 

Det, der tiltaler mig allermest ved MK principperne, er, at det hele handler om at tænke sig om og mærke efter, hvad der fungerer for en selv. Jeg føler ikke, at der er forbud eller løftede pegefingre. Jeg vejer mig en gang om måneden, og hvis jeg kommer til et særligt tal, så strammer jeg lige op, så det ikke igen tager overhånd.

MK's antiinflammatoriske kostplan

3 svar på “Rikkes farvel til gigtsmerter: 26 kilo lettere”

Ritha Thykjærskriver:

Hvad gør jeg som altid har været glad for at gå, men som nu udover smerter i mit højre knæ, også har fået smerter i min højre fod. Ærgerligt, at jeg ikke kan dyrke motion som jeg gerne ville udover at jeg vil tabe mig ca 10 kg med venlig hilsen
Ritha Thykjær

Rikke Braune Nielsenskriver:

Kære Ritha,
Jeg har god erfaring med at sætte mine forventninger HELT ned. Da jeg startede med at gå kunne jeg ikke gå mere end 5-10 minutter og så begyndte smerterne. Jeg udfordrede mig selv og gik lidt længere hver uge, ikke km eller meter, men minutter, og så holdte jeg hviledag hver anden dag. Det er en lang proces, men på den måde har jeg fået smukke længe gåture ind i mit liv, i samarbejde og med stor respekt for min krop. Ved ikke om det kan hjælpe på nogen måde, men jeg håber virkelig du respektere at din krop kræver din opmærksomhed, men at lidt kærligt pres også er okay 😉
Kh Rikke

Michelle Kristensenskriver:

Hej Ritha, det er et super fint råd, det som Rikke kommer med 🙂 Lyt til din krop, og tag tingene i et stille og roligt tempo. Og husk endelig også, at du sagtens kan opnå et vægttab uden at træne. Kosten betyder utrolig meget, når det kommer til vægttab, og vi har så mange eksempler på, at folk har smidt de ekstra kilo på MK principperne – men uden at dyrke særlig meget motion. Pøj pøj med det. Xx M

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MK NyhedsbrevTilmeld