Bodils vægttab på MK principperne
27. feb 2021 Vægttab

Bodils flotte vægttab – styr på motion, kost og diabetes

Seje 65-årige Bodil skrev til MK i efteråret. Lige efter hun havde gennemført sin anden online camp.

Her kan du læse om Bodils vægttab, hvordan hun gjorde og, og hvad der fungerede særligt godt for hende.

Første punkt handler om de mål, Bodil satte sig. Mål er nemlig utrolig vigtige, når vi går i gang med en livsstilsændring. 🏆

Vælg det tema herunder, som du er mest nysgerrig på. 🌟

Skriv dine delmål ned for Online campen

På MK online campen skal du sætte dig ét eller flere mål. Og delmålene er mindst ligeså vigtige at tilføje.

Mål med MK online campen

⭐️ Jeg har meldt mig til denne camp for at få inspiration til at tabe mig 5 kilo. Samtidig er det en sund og rigtig hjælp, jeg har behov for. Det skal være en korrekt og sundhedsmæssig vejledning, som jeg kan bruge fremadrettet.

⭐️ Jeg vil gerne opnå at tabe ca. 5 kilo samt at få styrket og trænet min krop. Komme af med mit stadigt voksende tiltag (fedtlag) på især maveregionen samt få trænet mine arme og krop, så jeg opnår mere styrke.

⭐️ Jeg vil gerne fastholde en krop, som ikke bare ”forældes” – vil jo gerne se godt ud, da jeg som kvinde er meget fokuseret på mit udseende.

⭐️ Jeg vil få en sundere livsstil samt få forhøjet energi og få forbedret mit diabetesforløb med et mere stabilt blodsukker.

De fire MK camps

Vægttab eller bare en sundere livsstil? Her kan du læse mere om MK’s forskellige bootcamps.

Bodils udgangspunkt for at tabe sig

Bodil er 158 cm høj.

✔️ Tilbage i 2006 vejede hun 72,5 kilo, indtil hun gik i gang med at smide nogle kilo ved hjælp af et vægttabsprogram. Hun tabte 20 kilo, så vægten sagde 52,5 kilo.

✔️ I de efterfølgende år og frem til nu har hun levet en sund livsstil med masser af motion og sunde kostvaner, men alligevel sneg der sig i løbet af årene nogle kilo på.

✔️ Så da Bodil begyndte på sin første MK camp den 3. august sidste år, der vejede hun 58,1 kilo.

Succes med kostomlægningen

Bodil skriver sådan her til MK om sin oplevelse med kosten på MK principperne:

– Jeg vil gerne udtrykke min glæde ved selve kostomlægningen. Jeg er blevet rigtig glad for kost, som ikke indeholder så mange kulhydrater. Jeg har i rigtig mange år talt kalorier i den kost, jeg indtager, og kalorier i den motion jeg udfører. Og jeg er jo nødt til at sige, at det virkelig er en utrolig positiv virkning, at jeg ikke skal det længere.

– Jeg ved jo godt, det altid vil ligge i baghovedet, og at det jo i sidste ende er det, der påvirker et vægttab eller en vægtøgning, men at det også kan reguleres på andre måder, er jo bare skønt. Jeg har under hele forløbet forsøgt at indtage de tætpakkede kulhydrater de dage, hvor jeg træner.

– De første uger af camp 1 havde jeg virkelig syre i benene, når jeg cyklede og blev hurtigt træt. Dette sker ikke mere. Men hold op, hvor blev jeg overrasket over, hvad det betyder for ens krop i en tilvænningsperiode, hvor man skærer ned på kulhydraterne så meget, som jeg gjorde i starten.

– Jeg er også snart så langt fremme, at jeg ikke har et dagligt savn over ikke at få mine Pepsi Max og mine Hermesetas i teen. Utroligt, at sådanne ting kan betyde så meget for en. Men jeg glæder mig dog stadig over min ugentlige Pepsi Max. 😄

Samtidig skal jeg også nævne, at jeg virkelig har forsøgt flere kostændringer i årenes løb, men at det først nu er lykkes mig at komme ned på den vægt, jeg gerne vil.

Det må du spise på MK principperne

Vægttab eller ej? Vælg, om du vil leve efter de slankenede eller de sunde MK principper.

Lidt nemmere at være diabetiker nu

Bodil fortæller, at hun er type 1 diabetiker, så derfor har hun stadig en del udfordringer mht. kosten.

– En kost næsten uden kulhydrater gør det jo ”nemt” at regulere sin diabetes og den insulin, man skal have, skriver Bodil.

– Og det er betydeligt lettere, når kosten næsten ikke indeholder tilsat sukker, diverse melsorter og ikke ret mange mælkeprodukter.

💥 Mine langtidsmålinger af mit blodsukker er faldet fra 64 til 60 eller efter de gamle måleenheder: faldet fra 8% til 7,6%.

💥 Dette er på kun to måneder, så jeg regner med et lidt større fald ved næste prøve. Det er en utrolig vigtig ting for mig at erkende, at kostens sammensætning har så stor en betydning.

💥 Ligeledes får jeg nu betydeligt mindre insulin.

Og så skriver Bodil 1000 tak for at være blevet gjort opmærksom på dette trick:

Tidligere spiste jeg ofte et stykke frugt alene, hvor blodsukkeret så blot steg og efterfølgende faldt hurtigt igen. Men nu hvor jeg sjældent spiser et stykke frugt uden også at tilføje en fedtkilde, så er stigningen helt anderledes, og det giver virkelig et meget mere jævnt blodsukker.

Hold dit blodsukker stabilt

Bodil faster én gang om ugen

Bodil beskriver sin oplevelse med at faste således:

– I starten var det ikke en udsøgt fornøjelse, også fordi mine diabetesbehandlere udtrykker erfaring om, at man kun må faste et halvt døgn.

– Så jeg må indrømme, at jeg var usikker på, om det kunne lade sig gøre for mig. Men det kunne det.

– Jeg skal naturligvis have styr på min insulinpumpe og på mit blodsukker, og det har jeg jo døgnets 24 timer, da jeg også er udstyret med en sensor, som måler mit blodsukker døgnets 24 timer og advarer, hvis mit blodsukker bliver for lavt.

Man får virkelig øjnene op for, hvad der sker med ens krop, når man skal fokusere på alt andet end mad, men samtidig også skal registrere, hvad der sker, og hvordan man afhjælper sultproblemer med en danskvand eller en kop te.

Sådan skal du faste

Hverdagens små gevinster ved et vægttab

Bodil skriver sådan her til MK om sit vægttab:

–  Først vil jeg udtrykke min glæde over næsten at have tabt de 5 kilo.

Jeg har glædet mig over det på den måde, at når jeg skal have mine cykelbukser eller mine løbebukser på, så kan det klares næsten med en optrækning. Følelsen af at skulle trække et lille stykke ad gangen, før det endelig lykkedes, er der ikke mere, og det er bare så skønt.

– Ligeledes glæder det mig at se mig selv i spejlet, det glæder mig at fornemme, at en hel del vægt er væk, når jeg cykler og løber/går, skriver Bodil og uddyber:

– Jeg husker fra nogle af mine første cykelture for mange år siden, hvad det betød, når man på en cykeltur uventet besluttede sig for at købe 5 kilo kartofler ved en landmand, man kom forbi. Tro det, så ved man, hvad 5 kilo ekstra vægt betyder.

Bodils vægttab på MK principperne

Bodil vejer på sine efterbilleder 53,6 kilo – altså har hun næsten tabt de 5️⃣ kilo, som var hendes mål.

Bodils vægttab på MK principperne

Samtidig har hun tabt 20 cm i sine omkreds-mål. SÅ flot, Bodil – kæmpe tillykke med det hele. 🖤👏🏼

Succes med styrketræningen

Bodil er sekretær og har et stillesiddende arbejde, skriver hun, så derfor cykler hun meget til daglig.

– Jeg har også forsøgt at følge de styrketræningsprogrammer, der har fulgt med begge camps. August-campen havde træningsvideoer, som jeg var utrolig glad for og fulgte de dage, hvor jeg havde mulighed for det. Skønt med både opvarmningsprogram og udstrækningsprogram, lyder det fra Bodil.

Hun fortæller samtidig, at hun savnede træningsvideoerne med Michelle i september-campen. Hun oplevede, at det tog meget af træningstiden at skulle holde øje med både tiden, og med hvordan øvelserne skulle laves.

Psst, her er et par af de gratis træningsprogrammer i app’en:

🧘🏻‍♀️ Opvarmning
💥 Hurtig AB Attack
💪🏼 12 minutters helkrops-stryketræing

Ifølge Bodil selv, har hun ikke prioriteret træningen så højt, som hun kunne, og der er desværre også røget lidt muskelmasse.

– Men her siger min fornuft mig, at jeg nok ikke har haft ret meget andet at tabe af. Samtidig har jeg været inde og sammenligne i tabeller for muskelmasse for kvinder over 60 år, og der ligger jeg stadig godt over de angivne tal.

– Så dét trøster jeg mig lidt med, men er bevidst om, at styrketræningen skal vægtes betydeligt mere i tiden, der kommer.

💗 Tusind TAK for feedback, Bodil, og for at dele din historie med os. Vi sætter utrolig stor pris på det. 💗

– Jeg synes virkelig, jeg har opnået mange af de ønsker, jeg havde. Jeg har også fået en masse dejlig energi, som jeg bruger fuldt ud.

Til sidst skal herfra lyde en kæmpe tak  til jer alle. Jeg har nydt og nyder stadig ‘samværet og inspirationen’.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MK NyhedsbrevTilmeld