Vægttab – Anna har tabt de overflødige kilo
31. okt 2020 Vægttab

Kollega var Annas wakeup-call: Færdig med rygsmerter

Vi er så glade for, at Anna skrev til os og delte sin historie om sit vægttab. Hun er en sej kvinde, der tog tyrene ved hornene og kampen op mod sine rygsmerter. Respekt for det. 💪🏼

Anna fortæller, at hun hver eneste morgen havde problemer med at komme ud af sengen.

– Jeg følte mig fuldkommen låst. Jeg måtte tit ligge og forsigtigt vende mig, så jeg ligesom fik kroppen i gang. Og så kunne der gå en halv time, hvor jeg ikke kunne rette mig op, fortæller Anna.

De seneste år har hun mærket ’alderen trykke’ i form af overflødige kilo og ømhed i kroppen – også selvom hun endnu ikke er fyldt 40 år, skriver hun.

I foråret mistede jeg en kollega efter kort tids sygdom, og det var et wakeup-call. Det nytter ikke noget at udsætte de ting, man gerne vil opnå.

Stof til eftertanke …

Nu var spørgsmålet, hvordan Anna kunne komme i gang med træning igen efter flere års pause. Hun begyndte at lave lidt research.

– Jeg fandt Michelle på Instagram og kunne se, hvordan hun hjælper ’helt almindelige mennesker’. Og det var vigtigt for mig. At øvelserne er simple og genkendelige, og at jeg kan få det til at passe ind i en til tider hektisk hverdag, lyder det fra Anna.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Lidt inspiration til dagens træning🍑🔥. Videoen er en lille bid fra en træning på MK Træningscampen. Ved hvert træningsprogram er der ofte 2 blokke, som du skal igennem 4 gange og med en pause mellem hver runde. Du får over 12 forskellige træningsvideoer, som du efter at campen er færdig altid kan gå ind og tage, da alle videoerne forbliver tilgængelige i ugerne/månederne efter campen er i hus. MK træningscamp koster 399 kr. for 8 ugers camp med efterfølgende adgang til alt materiale så længe du ønsker💪🏻😅. Du finder den inde på MK Universet app’em. Vi starter på søndag – sidste frist for tilmelding er i morgen. Go’ træning🥳 . . #mkbootcamp #mkprincipperne

Et opslag delt af Michelle Kristensen (@michellekristensen.dk) den

Anna fulgte træningscamp på sin egen måde

Nu var der ikke langt fra tanke til handling. Anna startede på Michelles træningscamp, og tilpassede den til sine egne ønsker og behov. Hun løb tre gangen om ugen og lavede et styrketræningsprogram to gange ugentligt.

– Jeg har altid haft et ønske om at lære at løbe, og i den forbindelse er det vigtigt for mig at komme af sted regelmæssigt.

– Jeg kan putte træningen ind i de huller, der er i hverdagen. Nogle uger har jeg travlt, men så ‘tænder’ jeg for træningen, når ungerne er puttet, og 30 minutter senere har jeg fri.

Anna skriver også, at det betød meget for hende, at Michelle får træningen til at passe til den enkelte:

– For eksempel nævner hun, at hvis man er presset, kan man lave 3 runder i stedet for 4.

(Dette hører vi tit … 🤩👇🏼)

Det har virket for mig flere gange, hvor jeg ikke kunne overskue en hel træning – men det sjove er, at når jeg så er kommet i gang, så tager jeg altid alle runder alligevel!

Tænker ikke længere over MK principperne – det er rutine

En uge efter Anna begyndte på træningen, var hun motiveret til også at ændre sine kostvaner:

– Jeg købte familiekostplanen og lånte Michelles bøger på biblioteket.

– Det tog mig et par uger at komme ind i rutinen, men nu tænker jeg stort set ikke over MK principperne længere, skriver Anna.

Hun nyder, at hele familien kan spise det samme, selv om hun er i gang med et vægttab. Så laver hun for eksempel blomkålsris til sig selv og ris til de andre.

– Min mave, som jeg altid har bøvlet lidt med, fungerer, og jeg kan mærke, at jeg har fået meget mere energi.

– Tidligere kaldte sofaen lige efter aftensmad, fordi jeg var så mæt. Men nu er der pludseligt blevet flere timer i døgnet, fordi mit overskud er vokset så meget.

Kostplan for hele familien

Anna og familien giver grønt lys til MK’s familiekostplan, der er fyldt med sunde opskrifter. Det er vi glade for! 💚

Sunde opskrifter – Annas favoritter

– Hvor mange må man vælge?? (Alle dem du vil, Anna! 😍)

– Jeg elsker selvfølgelig:

✔️ Skyrbollerne, fordi de gør det muligt at føle, at jeg spiser brød – uden at få ondt i maven.

– Men ellers kunne jeg leve af:

✔️ Blomkålsmos med pølsemix
✔️ Crunchy laks med edamamemos

– Første gang jeg spiste begge dele, tænkte jeg: ’jeg bliver aldrig mæt af den portion’. Men jeg må sande, at når man spiser gode råvarer, skal der ikke så meget til.

Mine børn er særligt begejstrede for:

✔️ Vaflerne – da vi fik hotdogs, valgte min datter på 9 en salt vaffel i stedet for det traditionelle pølsebrød – det siger vist alt!

Sunde opskrifter et MK principperne – vaffelhotdog

Lidt inspiration til aftensmaden! 😋😋  Det er ikke første gang, vi hører, at børn er vilde med hotdogs a la MK. En favorit blandt småfolk.

Har fået styr på blodsukkeret

Anna fortæller, at hendes største bekymring var det søde – da sukker altid har været hendes redning. Faktisk spiste hun sukker næsten dagligt.

– Men jeg har oplevet, at fordi mit blodsukker er så meget mere stabilt, savner jeg det ikke. Selvfølgelig kan jeg godt drømme om bland-selv-slik – men igen, det er jo ikke forbudt i principperne, og det gør hele forskellen.

(Kloge ord fra Anna … 👏🏼👇🏼)

– Jeg kan vælge at spise slikket, og det har jeg da også gjort. Men det er pludseligt et aktivt valgt og ikke et valg, fordi mit bloksukker skaber sig.

Jeg husker på Store Sonja og pyt-funktionen

Anna skriver også, at der har været udfordringer undervejs – for eksempel var hele familien på et tidspunkt ramt af influenza.

– Men jeg vidste, at selvom jeg spiste en pizza, så var principperne jo ikke kastet over bord, skriver Anna, og det er bare spot ON: bestået!! Hun tilføjer:

– Jeg oplever, at det er let at spise efter MK, også de dage, hvor overskuddet ikke er i top. Jeg laver gerne:

✔️ Hyttebrød
✔️ Grøntsagsbrød

– og smider dem i fryseren. Og så skal der ikke meget til at lave en skøn:

✔️ Toast

– med gnavegrønt, hvilket også er en stor favorit herhjemme.

Tost al a MK principperne

Mmk, en lækker toast med broccoli – det er vi mange, der elsker.

MK principperne har været en øjenåbner for mig, og det har været vigtigt at kunne se mig selv spise på den her måde resten af livet. Og det kan jeg.

Smerterne i ryggen er væk

– Efter jeg startede op på campen, gik der cirka 3-4 uger, og så slog det mig, at jeg ikke havde smerter mere. Nu ’hopper’ jeg ud af sengen (eller så meget, som man nu gør kl. 5.45!), skriver hun.

Tillykke, Anna, vi er i MK simpelthen så glade på dine vegne. Og godt kæmpet. 💥

Vægttab – Anna har tabt de overflødige kilo

Billedet her er taget efter 8 uger, hvor Annas vægttab lød på 8,4 kilo. Hendes mål er 15 kilo i alt – i dag lyder hendes vægttab på: 12,3 kilo. Flot! 💖

Annas bedste råd til andre – planlægning

– Det virkede fantastisk for mig at planlægge opstarten. Jeg startede en mandag, og i weekenden op til fik jeg foodpreppet og købt ind, så jeg i hvert fald havde en plan for den første uge, fortæller hun.

Rådet er hermed givet videre! 📝

– Jeg skrev ned, hvad jeg skulle spise til hvert måltid, så jeg ikke skulle tænke så meget, men egentligt bare følge opskrifterne. Og så har det været en kæmpe hjælp, at jeg ikke behøver lave anderledes mad til resten af familien, men at jeg bare ændrer lidt på tilbehøret.

– Noget af det vigtigste for mig har været at finde min egen vej. At det som virker for andre, måske ikke virker for mig, skriver Anna.

Hun tilføjer:

– Nu hvor campen er overstået, elsker jeg, at alle videoerne stadig er tilgængelige. Så nu er jeg bare startet forfra med videoerne og kan virkeligt mærke, at jeg har rykket mig meget.

(Psst, træningscampen starter hver søndag – vi har også en on the go-camp, hvis du ønsker vejledning om både kost og træning.)

Og sidst men ikke mindst – en kæmpe anbefaling til MK-principperne. De har i den grad ændret mit liv!

2 svar på “Kollega var Annas wakeup-call: Færdig med rygsmerter”

Anne Jensenskriver:

1000 tak for din fantastiske indsats på sundhedsfronten. Vil lige sige, at musik i baggrunden på dine videoer, mens der snakkes er en hård udfordring for os, der hører mindre godt
eller er lydfølsomme. Håber, du kan bruge det til noget. Jeg følger dine gode råd og optimistiske tilgang med stor glæde. Vh Anne

Michelle Kristensenskriver:

Tusind tak for den feedback Anne. Det skal jeg huske på :). Og tak for fine ord!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MK NyhedsbrevTilmeld