Henriettes vægttab på MK principperne
3. feb 2021 Vægttab

Henriette cravede Netflix og usundt – indtil hun fik en mavepuster

– Jeg indrømmer det; både kost og livsstil var sgu lidt af en katastrofe, fortæller Henriette, der i løbet af 2020 lavede en kollosal livsstilsændring med et flot vægttab oven i hatten.

Henriettes studietid havde givet hende nogle dårlige vaner. For den stod ofte på chips, pizza, pølsehorn, slik eller andet ’lækkert’, som hun hyggede sig med derhjemme. 🍕🌭🍭

Og motion var der så godt som ingenting af, skriver hun til MK.

På nogle punkter har det nok også været en måde at komme væk fra, at jeg til tider kunne føle mig ensom og så hjalp det bare at hygge sig med ‘Friends’ og fredagsslik på en kedelig onsdag.

Henriette før hun begyndte på MK principperne

Før Henriettes imponerende vægttab. Vi takker for de fine billeder! ❤️

Henriettes wakeup-call

Ligesom i Lises vægttabshistorie, så hører der også et wakeup-call til Henriettes fortælling.

Det var Henriettes mor, der gav hende et skub bagi og fik hende til at tænke en ekstra gang over sin livsstil.

I sommers sad jeg overfor min mor, som med et par tårer i øjnene fortalte, at hun havde været bekymret for min sundhed. Hun bekymrede sig for, hvordan min fremtid ville se ud, hvis jeg ikke begyndte at tænke mere over, hvad jeg stoppede i munden.

– Det er altså lidt af en mavepuster, men det er en af de gode slags. Det er sådan en mavepuster, som giver en et større perspektiv, skriver Henriette.

Og det var startskuddet til, at der skulle ske nogle ændringer – MK principperne kom ind i billedet.

– Det virkede overskueligt at komme i gang, også fordi en masse skønne kvinder allerede havde vist nogle imponerende resultater, fortæller hun.

Derfor fungerer MK principperne for Henriette

Der er flere grunde:

⭐️ Først og fremmest fordi, at jeg ikke skal tælle kalorier. Jeg har, som mange andre, prøvet nytårsforsættet og livsstilsændringen før, men jeg har tabt motivation pga. kalorietælling.

⭐️Det var simpelthen uoverskueligt. MK principperne er til gengæld utrolig overskuelige i hverdagen og lette at huske på, når der skal laves mad. Derudover er det også fedt, at alt er samlet et sted; på jeres app.

⭐️ Der er både træningsprogrammer og sunde opskrifter. I begyndelsen holdt jeg mig rigtig meget til de forskellige opskrifter på app’en, men jeg er i større og større grad begyndt at eksperimentere med at finde på nye retter selv, fordi jeg har fået principperne ind under huden.

⭐️ En sidste ting, som fungerer godt for mig, er det fællesskab, som er omkring MK Universet. I har nogle vilde følgere, som gerne deler ud af deres historier og hverdag, hvilket smitter af og giver motivation.

⭐️ Samtidig er I også rigtig gode til at inkludere os i jeres hverdag og få tingene helt ned på jorden. Det tror jeg altså også gør en verden til forskel, når man skal ændre livsstil uanset om det handler om at tabe kilo, få nogle nye vaner eller begge dele.

Sund med MK

– Jeg kunne spejle mig i fortællingerne fra jeres campere i jeres feed på de sociale medier, og det skabte bare en drivkraft, som jeg ikke kunne finde i et fitnesscenter eller på andre profiler på sociale medier. Samtidig er der et meget stort fællesskab omkring MK Universet, som gør det endnu mere spændende at være en del af.

Sunde opskrifter – Henriettes favoritter

Til morgenmaden er jeg helt tosset med jeres Omega-3 grød med frugt og nødder. Den kan altså bare et eller andet, som en helt almindelig kedelig havregrød ikke kan hamle op med.

Omega-3 grød

Få den lækre opskrift på Omega-3-grød. Du kan læse om råvarerne i MK’s råvareindeks.

Til frokosten har jeg altid et lille lager af skyrboller i fryseren. De er simpelthen fantastiske. Jeg er vild med, at opskriften også kan bruges til pizza, tærter, pølsehorn, franskbrød og en masse andet.

Skyrbollerne er proteinfyldte, mættende og velsmagende

Læs alt om MK’ populære skyrboller! Og husk, at opskriften nu er gratis.

Pizzasnegle af skyrbolledejen

Yes, du kan også lave pizzasnegle og meget andet godt af skyrbolledejen.

Til aftensmaden er en af favoritterne jeres Butternutsquash-suppe med tigerrejer eller kikærter. Den er perfekt på en kold vinteraften. Og hvis ikke suppe, så skal det være en af jeres roulader.

Opskrift på butternutsquash-suppe

Mums, en omgang butternutsquash-suppe med tigerrejer er ikke værst.

Roulade til aftensmad

Henriette er roulade-fan, og vi forstår hende godt. MK’s roulader findes i alverdens varianter, både søde og salte. Du finder de skønne opskrifter samlet i en e-bog, og ellers er der et par gratis opskrifter her på sitet.

Træning på MK principperne

Henriette fortæller, at hun begyndte med at fokusere på at lægge sin kost om og skabe nogle nye vaner på den front i de første tre måneder af 2020.

– Det var først i april, at jeg købte jeres online træningscamp på app’en, som jeg har brugt hver uge lige siden.

– Det gode ved MK træningen er, at jeg altid har træningen lige ved hånden, så jeg ikke er afhængig af fitnesscenteret, skriver hun.

Derudover er Henriette begyndt at løbe, hvilket er kommet bag på hende. Før hadede hun med egne ord nemlig at løbe.

– Jeg tror, at det handler om, at jeg har fået meget mere overskud i min hverdag og mere energi, hvilket gør det sjovere at løbe rundt herude på Skalborgs stier, fortæller hun.

I dag består min uge af tre styrketræningssessioner med MK-universet og to løbeture.

Psst, har du set de nye gratis træningsprogrammer i MK Universet-app’en:

🧘🏻‍♀️ Opvarmning
💥 Hurtig AB Attack
💪🏼 12 minutters helkrops-stryketræing

De fire MK camps

Læs om MK’s fire forskellige bootcamps.

Vægten betyder ikke alt længere

Henriette skriver til MK, at det mest lærerige for hende har været, at vægten ikke betyder alt:

– I starten gik jeg meget op i, hvad der stod på vægten, det gør jeg ganske vist stadig, men jeg er mere afslappet omkring det. Tidligere kunne jeg godt blive helt demotiveret, hvis jeg vidste, at jeg skulle ud at spise, fordi jeg vidste at vægten ville gå opad.

I dag er Henriette blevet bedre til at sige nej til sine cravings, og hun spiser dem i mindre mængder og sammen med nogle sundere alternativer.

– Og som bonus, så er alt det jeg undlader i hverdagen sjovt nok også begyndt at smage meget bedre uanset om det er bland-selv-slik, kartofler eller en simpel rugbrødsmad, fortæller hun.

Det tager tid at finde balancen

– Jeg er blevet meget bedre til at nyde mine nydelsesmåltider og slappe af i mit vægttab. Det er en balancegang, som tager tid at lære, men når det først er lært, så bliver hele forløbet også meget lettere, lyder det fra Henriette.

Hun føler, at hun med sit vægttab og nye sunde livsstil også har gjort noget godt for sin mor, der som tidligere beskrevet bekymrerede sig for sin datters helbred: 💗💗

– Jeg har lært at min nye livsstil fjerner en byrde hos andre, som de ikke burde have haft til at begynde med.

Jeg har tidligere prøvet at tabe mig, men jeg formåede ikke at holde det ved lige, så jeg kom bare tilbage til de dårlige vaner og tog det hele på igen plus lidt ekstra. Det er også derfor, jeg tror, principperne fungerer så godt; det er ikke et quick-fix, hvor man taber sig lynhurtigt. I stedet er det principper, som giver mulighed for at skabe langvarige ændringer, fordi de er lette at implementere i hverdagen.

Henriettes bedste råd til andre

🧡 Accepter, hvordan tingene var:

– Hvis jeg ikke var i stand til at acceptere, at jeg levede for usundt og var blevet for tyk, så ville jeg heller ikke kunne holde motivationen oppe. Men det er svært. Det er svært at sætte sig ned, kigge sig i spejlet og sige: ‘Du er sgu for tyk! Du er faktisk det, som lægevidenskaben kalder for svær overvægtig’.

🧡 Vend den om, og kig i bakspejlet:

– Det er vigtigt at blive enig med sig selv om, hvorfor man gerne vil tage hul på en sundere livsstil. Svaret er ofte, ‘fordi jeg vil være sundere, tyndere eller fittere’, men prøv i stedet at vende den om og kig i bakspejlet, for så bliver svaret måske: ‘Fordi jeg ikke gider at miste pusten, hver gang jeg går op ad trapperne’, eller ‘Fordi jeg gerne vil nøjes med at fylde et sæde i bussen i stedet for 1,5 sæde’.

🧡 Skønne visdomsord fra Henriette: 👇🏼

De svar er meget mere brugbare, da man accepterer, at man er ude af stand til noget, og så bliver der lige pludselig skabt motivation for at skabe en ændring. Det er selvfølgelig ikke forkert at sige, at man gerne vil tage hul på en sundere livsstil, for at blive sundere, slankere eller fittere, det er bare ikke særlig KONKRET.

Sundheden ændrer sig med ens udvikling

I MK beundrer vi Henriettes syn på sundhed. Det er inspirerende, og det bedste af det hele er, at hun tager udgangspunkt i sig selv og ikke sammenligner sig med andre. 👏🏼💃🏼

Henriette beskriver sundhed som en stor størrelse, der hele tiden ændrer sig i forhold til, der hvor man er:

I starten betød sundere for mig, at jeg kunne gå op ad de skide trapper uden at blive forpustet. Det kan jeg i dag, så nu betyder sundere en 5-km-løbetur tre gange om ugen, og når jeg når i mål med det, kommer sundere helt sikkert til at betyde noget nyt endnu engang.

Henriettes flotte vægttab på MK principperne

Seje Henriette tabte næsten 30 kilo på MK principperne i 2020. Smukke billeder! Flot vægttab. 🧡🧡🧡

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MK NyhedsbrevTilmeld