12. sep 2019 Hverdagen med MK

En kaffe der forvandles til en cykel

Reklame for Nespresso

Jeg forsøger at gøre det så godt som muligt, når vi taler den bæredygtige livsstil. Jeg er meget stor fortaler for, at små ændringer kan gøre en stor forskel, hvis vi er mange der gør en indsats for at ændre på ting, der gør det mindre belastende for kloden, at vi lever. Omvendt skal jeg også stadig have lov til at leve et liv, hvor jeg gør ting, som gør mig glad. Det gør en god kop kaffe for eksempel. Morgenkaffen er noget, jeg kan se frem til med en glæde, som er større end så meget andet. Hvis jeg er god og står tidligt op, får en træning i hus, har været i bad og derefter skal have min morgenmad, så kan jeg glæde mig SÅ meget til at tage den første slurk af kaffen. Den giver mig virkelig meget glæde.

Heldigvis er det også blevet muligt at returnere de brugte Nespresso kapsler, så de får nyt liv. De bliver forvandlet til alt fra kuglepenne, kartoffelskrællere, lommeknive og nu også til en cykel, som Nespresso har lavet i samarbejde med Vélosophy. Jeg fik lov til at drøne rundt på den i starten af denne uge med min morgenkaffe med under armen og her kan du se, hvad der kom ud af det. Du skal nemlig have mine og mine følgeres bedste tips til bæredygtige tips og spots i KBH.

Aflevér dine brugte Nespresso kapsler
Det første stop jeg cyklede hen til på det lilla lyn, var til Nespresso butikken for at aflevere mine brugte Nespresso kapsler. Jeg bor ikke særlig langt fra butikken, så det er ret nemt for mig at indlevere kapslerne. Hvis du ikke bor tæt på en Nespresso butik, kan du gratis sende kapslerne gennem DAO-ordning så de får nyt liv.

De grønne områder i København
Dernæst cyklede jeg rundt i KBH og endte på Kastellet. Et af de grønne områder som findes i København, og som jeg virkelig stornyder at besøge. Jeg bor ikke så langt derfra og jeg løbetræner ofte på Kastellet, hvilket jo er en dejlig sport, som kun kræver gode løbesko og ikke andet. Jeg føler, at jeg får lidt natur og luft, når jeg er der. Jeg kan se ud over byen oppe fra voldene og der er grønt og fint. Jeg er vokset op i naturen, så den betyder meget for mig. Den gør mig rolig og mine tanker flyder på sådan en fin måde, når jeg er i naturen. Selvom jeg ville elske, at der var en kæmpe skov midt i København, så er det alligevel bedre med lidt grønt end slet ingenting.

I har sendt så mange fine tips, og jeg brugte tid på at læse dem alle igennem på min telefon, mens jeg nød min morgenkaffe samt kiggede på alt det grønne. Det er med at nyde den farve, mens den stadig er der! Her får du nogle af de tips, som søde følgere har sendt mig samt mine egne til bæredygtige hverdagstips og spots i København.


Billede lånt af LØS

LØS market
LØS market er en butik, som er bæredygtig på alle måder. Her handler du nemlig med egne beholdere og siger farvel til plastikindpakning og anden emballage. Du tager simpelthen bare en beholder med, vejer det ved ankomst, fylder det op med det som du gerne vil have og betaler derefter ved kassen! Så smart. Butikken bugner også med bæredygtige sager og har også et fint grønt sortiment. Du kan læse mere her.


Billede lånt af Banana

Banana – is med god samvittighed
Banana åbnede i 2017 med deres bæredygtige svar på is. Banana er lavet på modne bananer, som måske ellers ville være blevet kasseret på grund af deres udseende, men som smager helt som de skal! Isen er uden tilsat raffineret sukker.
Du finder deres butikker i Torvehallerne eller Jægersborggade og kan læse mere her.

Find MK Universets sunde snacks her, eller læs blogindlægget om sunde snacks til hjemmekontoret.


Billede lånt af Vesterbyt

Vesterbyt
Vesterbyt er et genialt koncept, der gør op med idéen om, at man altid skal have nyt, nyt, nyt. Istedet kan du lave en smuk byttehandel. På Vesterbro er der nemlig flere steder, som f.eks. Vesterbyt, hvor du kan bytte dine ting med andres ganske gratis! Tag det med du alligevel ikke bruger og byt dig til noget “nyt”, som andre mennesker har givet væk, fordi de ikke har brug for det mere. En bæredygtig måde at bytte mellem mennesker og en anderledes måde at genbruge på.
Læs mere om Vesterbyt her.


Billede lånt af Spidsrod

Spidsrod
På det indre Nørrebro ligger Spidsroden som er en lokal og 100% økologisk butik. Her finder du både grøntsager, fødevarer, personlig pleje og du kan endda også fylde dine egne sæbeholdere op. En hyggelig lille butik hvor du kan snuse lidt rundt mellem alle de bæredygtige produkter, og måske bytte nogle af de knap så bæredygtige ting ud, som dit hjem pt indeholder. Du finder mere info om stedet her.

Grønne cykelruter
København er fyldt med cykelstier og en del “grønne” stier, hvor bilerne ikke kan køre. Stierne er kun for cyklister og er ofte beliggende i de mere grønne områder. F.eks. er der en grøn cykelsti mellem Frederiksberg og Nørrebro, som fører dig igennem fine grønne områder og som leder dig udenom storby trafikken. Det jubler sådan en som jeg utrolig meget over. Tag cyklen, spar på CO2’en og nyd fantastiske København.

Billede lånt af Sustain Daily

Bæredygtig site
Hver uge kommer der stort set nye bæredygtige tiltag op. Hvis du gerne vil være med på beatet, så tjek Sustain Daily ud. Det er et virkelig fint site, som guider dig og opdaterer dig på bedste vis. Jeg læser faktisk ikke så mange blogs, men denne er jeg dagligt inde og tjekke ud, om der er kommet nye indlæg op, som kan gøre mig klogere og inspirerer mig.
Tjek det ud her.


Billede lånt fra Frida Ceramics

Sugerør på instagram
Jeg er en meget stor fan af sugerør til en iskaffe. Altså ikke dem af plastik. Der har jeg vist opbrugt min andel af dem, da jeg var i mine 20’ere og havde slet ikke øjnene åbne over for, hvor dårligt det var for miljøet. Nej, disse sugerør er genbrugelige og virkelig fine. Tjek @fridaceramics ud på instagram.

Da jeg cyklede retur til kontoret, så jeg ryggen af Charline. Det måtte være et tegn på, at jeg også skal nævne to kvinder, som jeg beundrer meget, når vi taler om bæredygtighed: nemlig Signe Wenneberg og Charline Skovgaard. De har haft en stor interesse og passion for emnet i mange, mange år. Ja, faktisk så mange år, at de snakkede højt om det, inden det blev noget som blev hipt at kunne sige, man gik op i. De lever og ånder for bæredygtighed, men gør det på sådan en fin måde, hvor man inspireres i stedet for at føle, at man får trukket en masse ned over hovedet. Tjek dem ud på instagram på henholdsvis @signewenneberg og @charlineskovgaard, hvor de to billeder også er fra.

Skål i kaffe og tjek Nespresso.com/dk ud for en god kop kaffe og mere information om deres samarbejde med Velosophy.
Xx Michelle

MK NyhedsbrevTilmeld