29. okt 2019 Hverdagen med MK

Jeg har tabt 22 kilo på 7 måneder

I dag skal du møde en af mine seje MK campere og læse om hendes rejse med at ændre livsstil og tabe en hulens masse centimeter og kilo.
____________

Navn: Pernille Bertelsen
Alder: 26 år.
Civil status: Single

Hvornår startede du på MK online camp?

Jeg begyndte den 8. april på min første camp og det er det bedste jeg har gjort for mig selv.

Hvordan spiste du før, du startede på MK livsstilen?

Jeg forsøgte at spise sundt i form af skyr og salat, men jeg spiste alt for store portioner, og jeg snackede meget når jeg lavede mad. Før MK tænkte jeg ikke så meget over hvad jeg proppede ind i hovedet og jeg spiste gerne rundstykker hver weekend eller fredags slik en onsdag. Mine største frygter i forhold til kosten, da jeg begyndte på MK principperne var, at jeg kunne spise pasta/spaghetti nærmest døgnet rundt og drikke 2 dåser Pepsi max om dagen, hvilket jo ikke er ”tilladt” på MK principperne.

Hvordan spiser du nu?

Efter at min livsstil er blevet ændret ved hjælp af MK online boot camps, så tænker jeg meget mere over hvad jeg spiser og hvor meget jeg spiser. Jeg elsker at spise skyr om morgen og en let salat til frokost. Det forenkler min hverdag, at det er nemt at spise sundt.
Jeg synes faktisk, at efter 7 måneder på MK så spiser jeg det alle andre dansker gør, men jeg gør det med måde, hvilket kræver meget selvdisciplin. Jeg tænker over hvad jeg steger mit kød i og så undgår jeg pasta, kartofler, ris og brød med undtagelse i når jeg har trænet. Jeg har i skrivende stund ikke drukket sodavand i 204 dage, hvilket jeg er pave stolt af.

Hvorfor meldte du dig til?

Jeg kiggede lidt rundt på Facebook og faldt tilfældigvis over de famøse før og efter billeder, hvilket vækkede et eller andet inde i mig. Jeg havde længe været ked af mit udseende og jeg manglede i den grad selvtillid. Men da jeg faldt over de billeder tænkte jeg, at hvis andre kan tabe så meget på så kort tid, så kan jeg også og 5 minutter senere havde jeg tilmeldt mig min første boot camp.

Hvad har du opnået efter du startede på MK livsstilen?

Jeg har på de 7 måneder der er gået fået mere selvdisciplin, selv indsigt, meget mere energi og mit humør har aldrig været bedre. Derudover har jeg tabt 22 kg og 135 cm. fordelt på målestederne. Jeg synes selv, jeg er blevet meget mere udadvendt og jeg har lært at elske mig selv.

Hvad har det største wake-up call været for dig? 

Det største wake-up call jeg har fået på de camps jeg har været med på nu, er hvor vigtigt den Facebook gruppe faktisk er for en. Jeg troede ikke jeg ville få brug for den, men det er så motiverende at se hvordan det går andre, som er i samme båd som en selv. Facebook grupperne bliver i de 4 uger en camp vare nærmest ens familie, fordi de mennesker som er i gruppen kender til de udfordringer man selv sidder med, og fordi de har læst alt det materiale vi modtager. Jeg synes hver gang der har været en camp, at det er lidt vemodigt at gruppen delvis lukkes efterfølgende.

Har det sværeste ved at ændre livsstil været?

Jeg synes det sværeste har været folks reaktionerpå mine valg. Forstået på den måde, at folk der aldrig har hørt om MK eller læst hvad det går ud på, kommentere med at det ikke er sundt og at jeg skal tænke på mig selv osv. For mig er det her det bedste jeg nogen sinde har gjort og jeg ville ikke være det foruden for min krop har aldrig haft det bedre. Folk må have alle de kommentar de vil omkring min livsstil, for jeg kan skrive under på at MK virker hvis man sætter sig ind i det.
Ligeledes kæmper jeg en del med min samvittighed, hvis jeg så falder lidt i, men jeg er jo kun et menneske.

Hvordan har din omgangskreds reageret?

Da jeg fortalte min familie at jeg havde meldt mig til den her boot camp hvor min kost skulle ændret og jeg skulle lave træning der hjemme, blev jeg blandt andet mødt af kommentaren at det kunne jeg ikke overholde og at det var spild af penge. Jeg ved ikke om den sætning gav mig blod på tanden, men det var og er ikke spild af penge for mit vedkommende.
Jeg synes min omgangskreds har taget pænt imod min nye livsstil og jeg får da også komplimenter med på min vej.

Hvordan spiser du på en almindelig hverdag?

Jeg får morgenmad, som i hverdagene består af cremet chia skyr med hjemmelavet rabarbere/jordbær kompot. Så får jeg middagsmad 5-6 timer senere som i hverdagene består af en let salat og gerne tun rørt op i mayonnaise. Cirka 7 timer senere får jeg så aftensmad som kan være alt hvad hjertet begær.
Jeg har valgt ikke at spise eftermiddags snack, da jeg har arbejde som overassistent og det er ret så stille siddende.


Pølsehorn lavet af skyrbolledejen. Du finder opskriften her.


Tacoskaller lavet efter MK principperne. Du finder opskriften i MK online magasinets august udgave lige her
Hokkaidosuppe fra MK Universet app'en.

Faster du og hvis ja – hvordan har det været at starte på det?

Jeg faster gerne 1-2 gange i uge i 24 timer af gangen og jeg elsker det. Jeg tænkte ikke så meget over det i starten, da det jo skulle prøves jævnfør mit hoved og det gik over alt forventning. Jeg faster fordi det giver de ekstra nydelsesmåltider, skaber balance i maven og jeg faster også fordi de sidste timer er ren fedtforbrænding, hvilket tiltaler mig meget.

Hvilke opskrifter bruger du mest?

Det er nok cremet chia skyr, skyrboller og bananpandekage opskrifterne jeg benytter mest. (chia skyr og bananpandekager finder du i MK Universet app'en. Skyrbollerne finder du i MK magasinet, som findes her).


Skyrboller lavet til franskbrød

Spiser du så aldrig slik eller burgere eller drikker alkohol? Er det kun broccoli du spiser i stride strømme?

Jeg spiser stadig slik og andre ”forbudte” ting, og det er præcis det der er godt ved at faste, fordi jeg på den måde tillader mig at spise over stregen andre gange. Jeg har dog mange samtaler med min samvittighed, som ikke altid er enig. Jeg får dog ikke slik en gang i ugen og mine nydelsesmåltider går ikke kun til pomfritter og pizza.

Kan dit hoved følge med dit vægt tab?

Jeg har tilladt mig at tilføje dette spørgsmål, da jeg kæmper rigtig meget med mit hoved, som ikke kan følge med. Jeg ser stadig mig selv veje knap 92 kg, da mit vægttab har gået hurtigere end jeg lige havde regnet med. Det bliver dog bedre og bedre, men jeg synes selv jeg mangler meget at tabe.

Har du haft nogle delmål i dit forløb?

Mit første delmål, som jeg allerede satte da jeg begyndte, var at jeg gerne ville veje 70 kg pr. 31.12.2019 og at jeg ville veje omkring 63 kg. 1. april 2020.
Jeg har i dag haft veje dag igen, og den sagde under 70 kg. Så jeg har noget mit mål 2 måneder før tid, hvilket jeg kun er glad for og meget stolt af.

Til slut: Har du et godt råd til alle der er træt af deres krop og ønsker at ændre på det?

Spring ud i det. Hvis jeg kan, så kan du også og ikke mindst klø på. Det er det bedste du kan gøre for dig selv.

_______

STOR tak til dig Pernille for at du ville være med og give andre et indblik i din rejse med MK principperne. Du er møg sej!

Hvis du skal med på næste MK online camp, så kan du læse mere her.

MK Universet appen MK Universet appen MK Universet appen