Store sonja til forlagsfrokost
20. sep 2020 Vægttab

Store Sonja bor en lille smule i os alle

Mit håb er, at så mange kvinder som muligt lærer Store Sonja at kende.

For Store Sonja gør det SÅ meget nemmere at være kvinde – hun er nem at spejle sig i, helt nede på jorden, hun elsker slik i store mængder, kæmper med et vægttab og bruger ordet pyt.

Er du ny her i MK Universet, så skal du vide, at Store Sonja er en fiktiv figur. Hendes personlighed er formet af de mange tusinde kvinder, jeg har arbejdet med de seneste ti år – og også lidt af min egen historie. Faktisk blev jeg selv kaldt for Store Michelle som lille.

Med andre ord slås Store Sonja med alt det, du og jeg slås med. Det kunne være kærlighedshåndtag! Store Sonja har nemlig fået en kæreste i bog nummer 2, der udkom for tre ugers tid siden.

Dit ønske om et vægttab er dit eget personlige

Kærlighedshåndtag!?

Lad os lige dvæle lidt ved dem. For de kan faktisk give anledning til en yderst interessant snak om vægttab – og dét gerne at ville tabe sig. For måske er du sådan en person, som objektivt set ikke er overvægtig. Men alligevel er du ikke helt tilfreds med din krop. Måske så din krop engang anderledes ud? Måske har du det allerbedst med dig selv, når du lige vejer 5 kilo mindre?

Her er mit budskab til dig og med dette blogindlæg, at det er HELT okay! Du må gerne ønske et vægttab, selv om din kæreste synes, du er dejlig, som du er – og selvom din veninde ruller med øjnene, når du beklager dig over din vægt. (Så længe du er sund vel at mærke).

For kun DU ved, hvordan det er at være i DIN krop – og hvilken vægt, der føles rigtig for dig.

Vi skal ikke udskamme hinandens vægttabsønsker

Dette er et tema i bogen ‘Gør kål på kærlighedskilo og singlesul‘. Det er nemlig ikke kun Store Sonja, der har taget på. Veninden Sonja H har til sin store ærgrelse også taget på, efter hun er blevet single. Hele livet har hun ellers været enormt slank – men nu er hun blevet ‘normal’ at se på.

Store Sonja fryder sig lidt over, at Sonja H har taget på – MEN hun bander også en smule over, at hun gerne vil tabe sig. For hun er jo overhovedet ikke stor!!

I fortællingen gør Michelle Store Sonja opmærksom på, at folk der fra naturen er slanke, men har taget lidt på, gerne må have et ønske om at komme tilbage til den krop, som de er vant til og har det bedst i.

Og således går de to Sonja’er sammen i gang med et vægttab under kyndig vejledning af sundhedsveninden Michelle.

View this post on Instagram

Mød Store Sonja. Min fiktive person som jeg skriver om i ”Ny krop på 4 uger” og min næste bog ”Gør kål på kærestekilo og singlesul”. Store Sonja er en blanding af de 80.000 mennesker, som har været på en af mine MK camps og indeholder også
et drys fra min egen opvækst, vægttabsrejse og erfaring. Sonja er en kvinde i midt trediverne, som kommer fra en lille by i Nordjylland. Den dag i dag bor hun i København, hvor også hendes barndomsveninde Michelle bor.
Sonja er sygeplejerske og for et par år siden var hun nede med stress som medførte, at hun tog 10 kilo på. Okay det var ikke kun på grund af stress. Hun syntes også en fyraftensbajer, croissanter og chokolader i lange baner var yderst
skønt at indtage stort set hver dag. Efter et halvt år orkede hun mere ikke at kunne passe sit tøj, og gik i gang med at ændre på sine kostvaner. Hun fik hjælp af sin
veninde Michelle, som arbejder med sundhed og hjælper danskerne med at ændre på deres livsstilsvaner. Måske du kender hende?
I mine bøger om Store Sonja fletter jeg både viden, tips til at få hjernen overbevist om, at en ændring i livsstilen er en god idé, inspiration, grin og motivation ind i teksten. Derudover indeholder bøgerne også en masse MK-venlige opskrifter, så du lærer at lave lækre grøntsagsfyldte måltider på nul-komma-fem.
Jeg glæder mig til at præsentere dig for min næste bog ´Gør kål på kærestekilo og singlesul’. Den udkommer den 28. august. . . #mkbootcamp #mkprincipperne

A post shared by Michelle Kristensen (@michellekristensen.dk) on

Store Sonja – en succes, jeg kun turde drømme om

Den første bog, jeg skrev om Store Sonja ‘Ny krop på 4 uger‘, udkom for cirka halvandet år siden. Her har Store Sonja taget på, fordi hun er stresset – et scenarie, som mange kvinder nok kan nikke genkendende til. Hun tager tyren ved hornene og sætter kurs mod et vægttab. Veninden Michelle støtter hende med alverdens gode råd og hjælper Store Sonja i mål.

Parallelt med den fiktive fortælling handler det om dig og din krop – og dit eget virkelige vægttab. Du bliver blandt andet introduceret til MK principperne, og du får en 4-ugers kostplan. Og så kan du ellers spejle dig i Store Sonja hele vejen igennem vægttabsforløbet. Bogen blev en kæmpe succes, som jeg kun turde drømme om. Og jeg er noget så glad og stolt over, at jeg fik lov til at lave en fortsættelse. Bøgerne kan sagtens læses uafhængigt at hinanden.

Vi har brug for historier for at forstå os selv

Jeg fandt på idéen med at blande fiktion og virkelighed sammen for at gøre dét at tabe sig lidt nemmere og forhåbentligt også lidt sjovere. Og så er vi mennesker bare sådan skruet sammen, at vi husker og forstår ting bedre, når de bliver formidlet gennem en historie, som vi kan identificere os med. Så jeg forsøger at tale til hjertet lige så meget som til hjernen.

Jeg håber, du kan finde dig selv i fortællingen, at den støtter dig i dit vægttab, og at du kan relatere til Store Sonja – eller måske mere en af de andre figurer? Herunder kan du høre mig fortælle lidt om hele idéen.

View this post on Instagram

Advarsel: overtræt, virkelig glad og lang tekst fordi jeg vil ha’ dig med på sundhedstrip fra på mandag💃🏼. Sur i morges (åbenbart), men kæmpe glad her til aften😆. Jeg tror faktisk først det er gået op for mig i dag, at Store Sonja bogen har solgt virkelig godt. @arnoldbusck er ihvertfald imponeret🙌🏻. TAK for I har taget så godt imod den og hurra for et nyt oplag lander i næste uge😍🙌🏻. Jeg har også tænkt og tænkt de sidste dage. Jo mere jeg tænker på det, jo flere boblende fornemmelser får jeg i maven. Jeg er i sådan en periode, hvor jeg har lyst til at hoppe 100% med på en camp. Lige tune ind på MK principperne, få gang i noget smidighedstræning, prioritere min søvn (for det er gået lidt dårligt på det sidste), ikke arbejde alt for meget osv. Heldigvis starter online campen jo på mandag. For som så mange andre (inklusiv Store Sonja😉)), så synes jeg altså det er sjovest at være på sundhedstrip sammen med andre. I et fællesskab. Jeg ved også ,at I er mange, som ikke har nået at få plads på campen, men stadig gerne vil give den gas fra på mandag og fire uger frem. Så jeg har en idé, som jeg vil høre om I er med på: På mandag den 3. juni starter vi op på de slankende MK principper og bruger de 3 magiske S’er #SundogStramSommer. Så kan vi finde hinanden via det hastag🥳. På @MKUniverset vil jeg hver dag dele minimum 2 af mine måltider og reposte nogle af jeres gode opslag. Herinde vil du få tips til vaneændring, madlavning, træning, høre fra Sonja og få andre tricks. Men for at komme helt ordentlig igang og ha´en plan, så er det en god idé enten af have min nye bog ‘Ny krop på 4 uger’ eller en 4 ugers kostplan. Du kan få bogem i nogle boghandlere eller købe den som e-bog på saxo.com. Du kan også forudbestille den som fysisk bog på saxo.com, plusbog, Arnold busch osv. Den skulle komme frisk fra trykken i næste uge. Du kan også hoppe ind på shoppen og købe en af mine 4-ugers kostplaner eller få fingrene i MK Fitcamp programmet. Alle er sat ned med 50% indtil på søndag til midnat – dagen inden vi starter. Du skal bruge koden ‘nystart’ Men hey er du klar? Jeg er og jeg glæder mig altså ligefrem. Så skal der køres kål ned 🤪 Håber du har lyst til at joine.

A post shared by Michelle Kristensen (@michellekristensen.dk) on

Der skal være plads til os alle og til at sige pyt

Figuren Michelle er selvfølgelig inspireret af mig selv, men også af flere kolleger fra branchen, mine veninder samt af de fordomme, der hersker om folk, der arbejder med sundhed. Figuren Sonja H er mest af alt formet ud fra de mange personligheder, jeg iagttager på de sociale medier. Og der skal jo være plads til os alle!

Mit store ønske er, at Store Sonja og veninderne kan hjælpe dig med at opnå lige præcis det vægttab og den livsstilsforandring, du ønsker. Så du finder ro i sundhedsjunglen og får øjnene op for, hvordan din hjerne virker. Alt sammen så du bliver gladere for din hverdag og din krop, lærer at sige pyt – og får energien tilbage.

Jeg fandt lige dette gamle Insta-post fra dengang, jeg var midt i skriveprocessen.

Go’ læselyst.

Xx Michelle

View this post on Instagram

Den fineste gave💝. I dag modtog jeg den dejligste tegning fra Selina, som er kvinden, der har tegnet Store Sonja og Michelle i min bog ‘Ny krop på 4 uger’. Et motivationsposter til dage hvor det går lidt stramt med at få skrevet og arbejdet og en hyldest til alle mine MK camperne/jer, som Store Sonja er skabt af (der er også en del af mig selv i Sonja). I sidder deroppe og hepper på mig🥳🙌🏻. Jeg er SÅ glad for tegningen, og vil se om jeg ikke kan få den lavet, som en sticker og klistre det på computeren (smid lige et tip, hvis du ved, hvor man kan bestille det henne). Jeg har endelig fået hul på skriveriet her i det jyske og en del sider er skrevet. HELDIGVIS er jeg SÅ heldig, at @sarablaedel endnu engang er min klippe i den her fiktions-skriveproces og giver mig enorm tryghed og læring❤️. Jeg føler mig stadig ny og lidt usikker ved at skrive fiktion samtidig med at jeg synes det er hylende morsomt. Jeg er simpelthen så taknemlig for ,at jeg har DK’s krimidronning ved min side. Men hun får altså ikke lov til at dræbe nogen i min bog😜.. Til jer som har Store Sonja hjemme på hylden – jeg håber, at I kan li’ hende. Hvornår bog nr. to kommer ud ved ingen. Heller ikke mig selv. Engang til næste år og Store Sonja tager den tid, Store Sonja tager🥰. TAK Selina @kreakosten 💝⭐️🙏🏻 . . #mkbootcamp #mkprincipperne @politikensforlag

A post shared by Michelle Kristensen (@michellekristensen.dk) on

View this post on Instagram

Lyd på📢 Politiken har lavet en podcast om Store Sonja. Hvem Sonja er, hvorfor jeg har proppet fiktion ind i en sundhedsbog og hvad jeg ønsker, at kvinderne skal få ud af at læse den anderledes form for sund & slank bog. @sarablaedel skriver forord i min bog, og Janus – manden bag podcasten, fangede Sara til en lille snak om @storesonja (swipe) 🥰. Lyt til hele episoden på ‘Tid til bøger’ eller find linket i min story. Bogen kan du få fingrene i inde på Arnold Busck og Bog & Ide. De har stadig få styks tilbage. Saxo og Coop har udsolgt, men bogen kan forudbestilles hos Saxo⭐️. . @politikensforlag Illustration @kreakosten . #mkbootcamp #mkprincipperne

A post shared by Michelle Kristensen (@michellekristensen.dk) on

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MK NyhedsbrevTilmeld
MK Universet appen MK Universet appen MK Universet appen