4 portion
'Kartoffelsalat'
- 1 hoved knoldselleri
- 2/3 hoved knoldselleri
- 8 stk. kartofler
4 portion
Dressing
- 1 dl skyr
- 2 spsk. mayonnaise
- 1 spsk. dijonsennep
- 1/2 tsk. agavesirup
- 1 tsk. salt og peber
- 1 håndfuld frisk purløg, hakket
- 100 g cherrytomater, halveret
1. Lav ’kartoffelsalaten’ først. Skræl sellerien, skær den i små mundrette stykker, og kog den i 15 minutter (sund version: sammen med kartofler). Hæld vandet fra, og lad det køle af.
2. Rør ingredienserne til dressingen sammen i en skål. Bland selleristykkerne i dressingen, og smag til med salt, peber og agavesirup – pynt salaten med tomater og purløg. Stil salaten på køl, indtil den skal spises.
3. Hak løg, hvidløg og persille, og riv squash eller gulerødder. Rør alle ingredienserne til frikadellerne godt sammen, og form ca. 12 stk. Steg dem i olie i ca. 10 minutter på hver side.
4. Spis tre frikadeller sammen med ’kartoffelsalaten’.