Aftensmad Dressing og dip

Fyldig powersalat med laks

Engang var laks og jeg knap så gode venner. Det var dengang jeg altid fik den serveret uden den var krydret. Hvor jeg syntes den smagte lidt for meget af fisk. Men det har heldigvis ændret sig, og det lækre ved at komme sesam ovenpå er, at den bliver lidt knasende.

Average rating 4.5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

4.5 2
4 person

Laksesteaks

  • 2 stk. laksesteaks (á 150 g)
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 tsk. agavesirup
  • 1 spsk. sorte sesamfrø
4 person

Salat

  • 1 stk. sød kartoffel
  • 1/2 dl mandler
  • 2 spsk. sojasovs
  • 300 g frisk spinat
  • 1 stk. avocado
  • 2 stk. rødbeder
  • 2 dl kogt hvid quinoa
  • 2 dl edamamebønner
4 person

Vinagrette

  • 1 1/2 spsk. æblecidereddike
  • 1 stk. saft fra lime
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. agavesirup
  • 1/2 spsk. frisk mynte
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1/4 tsk. salt

1. Sæt ovnen på 200 grader, varmluft.

2. Skræl den søde kartoffel til salaten, skær den i mindre stykker, og bag dem i ovnen i 20-30 minutter.

3. Steg mandlerne på en pande sammen med sojaen i 8-10 minutter. Hak imens spinaten groft, skær avocadoen i tern, og skræl og riv rødbederne.

4. Bland alle ingredienserne til salaten sammen.

5. Ryst ingredienserne til vinaigretten sammen og hæld den ud over salaten.

6. Smør sennep og agavesirup på laksesteaksene, drys med sesamfrø, og steg dem i ovnen ved 175 grader i 15 minutter.

7. Server laks sammen med salaten.

Tip
Jeg elsker fyldige salater, som smager af noget. Man kan variere smagen på salater på så mange måder ved at tilføje friske krydderurter og lave dressinger af forskellige ingredienser. Eksperimentér selv videre og supplér med ekstra grønt, hvis du synes, der er for lidt mad på tallerkenen.

MK Universet

MK Nyhedsbrev



Tilmeld