Snacks

Gnavegrønt med sweet- eller thai-dip

Det er altid en god idé at spise grøntsager. Det især en god idé at spise grøntsager om eftermiddagen i stedet for slik, hvis du gerne vil tabe dig. Personligt kan jeg godt gå lidt kold i at indtage grøntsager med nødder flere dage i træk. Derfor har jeg lavet disse 2 dips, som er gode til at dyppe grøntsager i.

10 portioner

Sweet dip

  • 50 g cashewnødder (lagt i blød i vand i min.20 minutter)
  • 1/2 dl mælk (plante- eller komælk)
  • saft og skal fra 1/4 økologisk citron
  • 1 håndfuld friske bær
  • 1 stk. frisk timian
  • 1 knivspids salt
10 portioner

Thai dip

  • 50 g cashewnødder
  • 1/2 dl mælk (plante- eller komælk)
  • 1 fed hvidløg, knust
  • saft og skal fra 1/4 økologisk citron
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 knivspids salt

Tilbehør

  • Gnavegrønt efter eget valg

Gnavegrønt med sweet- eller thai-dip

  1. Læg cashewnødderne i blød i vand i minimum 20 min.
  2. Hæld vandet fra, kom dem i en blender sammen med de øvrige ingredienser og blend det hele sammen til en ensartet masse.
  3. Brug 1-2 spsk. dip til et snackmåltid, dyp grøntsager i den og spis.

Tip

Du kan også bruge disse dips til f.eks. kylling (thai dip) og desserter (sweet dip), hvis du har brug for lidt nye smagsvariationer. Thai-dip er især også lækkert til en wok-ret (brug frosne grøntsager, når du har travlt – så har andre hakket og skrællet grøntsagerne for dig. Genialt!:)