Morgenmad

Jordbær chiagrød

Du kan bruge de bær du bedst kan li´ i denne chiagrød. Jeg har brugt frosne jordbær, som er rige på c-vitamin, men du kan også tage f.eks. blåbær, som er rige på antioxidanter og smager himmelsk.

Average rating 4.8 / 5. Vote count: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

4.8 4
2 person

Basisgrød

2 person

Jordbærgrød

  • 1 portion basisgrød
  • 2 dl frosne jordbær
  • 2 spsk. valleproteinpulver (neutral)
  • 2 stk. juicy dadler (uden sten)
  • 1/2 dl vand (tilføj ekstra for en mere flydende konsistens)

1. Dagen før: Rør chiafrø og mandelmælk sammen med salt og vaniljepulver, og lad det stå natten over.

2. Om morgenen: Kom alle ingredienserne i en god blender, kør dem til en ensartet grød, og fordel den i 2 skåle. Spis grøden som den er eller drys 2 spsk. granola over.

3. OBS: Fødevarestyrelsen anbefaler, at man giver frosne bær et opkog inden brug. De skal koges i et minut, og kan fryses igen efter kogning. Frosne bær fra egen have behøver ikke et opkog.

Tip

Denne morgenmad er god at lave dagen før, så den kan stå og trække natten over. Farven vil ændre sig, fordi den friske frugt får ilt, men det gør ikke grøden dårligere. Den kan holde sig 2 dage på køl.

MK Universet

MK Nyhedsbrev



Tilmeld