Kålscones
Den her opskrift kan få nogle af de konservative til at rase. Men det griner vi af, for de smager altså forbløffende godt. Ja selv små børn har siddet og guffet disse kålscones i sig. Jeg synes, at du skal give dem en chance, men husk at spise dem kolde, så kålsmagen lige har lagt sig 🙂
- 1 stk. lille blomkål
- 1 tsk. agavesirup
- 1/2 tsk. vaniljepulver
- 2 stk. æg
- 2 stk. æggehvider
- 100 g grofthakket chokolade 70%
- 1 dl grofthakkede hasselnødder
- 1 dl rosiner
- 2 1/4 spsk. chiafrø
- 4 spsk. fuldkornsrismel
- 3 spsk. kokosfibermel
1. Kør blomkålen i en foodprocessor, eller hak det meget fint med en kniv.
2. Kom den i en skål, og kom de resterende ingredienser i, på nær fuldkornsrismel og kokosfibermel.
3. Rør blandingen rigtig godt sammen, kom også kokosfibermel og fuldkornsrismel i, og ælt dejen sammen med dine hænder. Den er lidt våd i konsistensen, men det er meningen.
4. Sæt ovnen på 175 grader varmluft.
5. Lad dejen stå i 10 minutter, så chiafrøene kan suge væske til sig, og form derefter 10 scones.
6. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 30-40 minutter. De skal være gyldne, inden du tager dem ud. Sconesene kan fryses.
Tip
Jeg kan godt lide at komme blomkål i brød, så du både får grøntsager ind i kosten og nedsætter mængden af mel. Og det gode ved det er, at du ikke kan smage blomkålen. Men hvis nu du stejler helt på tanken, så kom i stedet rødbede eller gulerødder i. Men jeg synes altså at du skal prøve!