MKs lasagne
Det er en af de opskrifter, der er blevet brugt mest af mine MK campere – en sindssygt lækker spidskålslasagne. Ja selv børn har jublet over at få den serveret. Men hvis du tænker, det er lige optimistisk nok at servere en lasagne med spidskål i overfor dine børn, så tager du og laver halvdelen af lasagnen med pastaplader og den anden halvdel som her med spidskål. Så er familiefreden sikret 🙂
1. Hak løget fint, og steg det i kokosolien, indtil løget er gyldent. Kom herefter oksekødet i blandingen, og svits det, til det er brunt.
2. Skær de soltørrede tomater ud i tynde strimler og kom dem ned til køddet sammen med alle krydderierne og rør rundt et par minutter. Tilsæt herefter tomatpuré og flåede tomater samt evt. boullion. Hvis kødsovsen virker for tyk, så kom lidt vand i. Lad blandingen stå og simre, mens du forbereder spidskålen.
3. Snit spidskålen i fine strimler, og smør et ildfast fad med olien.
4. Kom herefter 1/3 del af oksekødssovsen i bunden af fadet, drys 50 gram ost over og herefter halvdelen af spidskålen. Kom herefter igen 1/3 del af kødsovsen i fadet, 50 gram ost, ½ tsk muskatnød og resten af spidskålen. Kom til sidst den sidste kødsovs over spidskålen. Det er vigtigt, der er nok til at dække alt spidskålen, drys den sidste ½ tsk muskatnød over, og kom resten af den revne ost over.
5. Sund version: Tilføj fuldkornslasagneplader undervejs i lagene.
6. Bag lasagnen i ovnen ved 175 grader varmluft i 12-14 min.
7. Lad lasagnen køle lidt af, inden du spiser den. Servér en salat eller gnavegrønt til.
Tip
Du kan også bytte oksefarsen ud med kyllinge- eller plantefars, hvis du ønsker at give den et twist. Dog skal du lige tilføje en tsk ekstra af oregano og basilikum, hvis du gør det.