Myslimuffins
De er lækre og søde, og så passer de perfekt til dage, hvor den søde tand larmer lidt ekstra. Du får gode, sunde fedtstoffer samt en masse gode vitaminer og mineraler for hver bid, du tager. Hvis du skal tabe dig, skal du dog ikke spise disse som en snack hver dag. Hold dig til gnavegrønt med hummus, eller et stykke frugt med nødder. Så kan disse være nogle, du tager 1-2 gange/ugen på dage, hvor du er aktiv eller har brug for anden form for kage, når kollegaerne kører kanelbasser ned.
- 1/2 pakke gær
- 3 dl lunkent vand
- 75 g hele hasselnødder
- 50 g hakkede pekannødder
- 75 g hakkede tørrede abrikoser
- 75 g hakkede tørrede dadler
- 1 dl kokosmel
- 1 dl hørfrø
- 2 dl fuldkornshvedemel
- 1 tsk. kanel
- 1/4 tsk. muskatnød
- 1/4 tsk. vaniljepulver (kan undlades)
- 50 g hakket mørk chokolade, 70%
- 1 knsp. salt
Pynt
- frysetørrede rabarber (rent blær)
1. Tænd for ovnen på 175 grader varmluft.
2. Rør gær ud i vandet, kom herefter nødder og den tørrede frugt i blandingen, og rør godt rundt.
3. Kom herefter de sidste ingredienser i dejen, og rør rundt i et par minutter.
4. Kom dejen op i 8 muffinforme, (muligvis et par ekstra alt efter størrelsen på disse), og bag dem i ovnen i 15-20 minutter.
5. Spis en muffin som den er, eller evt. med lidt smør eller peanutbutter på.
Tip
Du kan altid bytte nødder og tørret frugt ud med andet frugt og nødder.
Kan fryses.