Morgenmad

Proteinboller

De er fyldte med sunde fedtstoffer fra frø og kerner, har lidt proteiner i sig fra æg og skyr, samt kan laves glutenfrie. De her boller er gode til dage, hvor du har bare lyst til hjemmebag, men stadig gerne vil have sundhed for hver bid du tager. Hvis du kører efter de slankende MK principper, så skal du se disse som din tætpakkede kulhydratkilde. Hvis du kører på de sunde MK principper, så er disse top, men husk stadig dine daglige grøntsager 🙂

Average rating 4.5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

4.5 2
9 stk

Boller

9 stk

Topping

  • finthakkede mandler

1. Rør gæren ud i vandet, og kom chiafrø, salt og æg i. Kom også skyr, sesamfrø, græskarkerner og havregryn i blandingen og rør rundt.

2. Kom herefter fuldkornsmelet i lidt efter lidt, mens du rører – Stop, når dejen hænger sammen, men stadig er klistret. Lad dejen hæve i 30 minutter.

3. Sæt ovnen på 175 grader varmluft.

4. Form 9 boller af dejen – Kom lidt mere mel i, hvis den er for klistret til, at du kan forme dem.

5. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, drys dem med finthakkede mandler, og bag dem i 18-22 minutter.

Tip
Hvis du vil have glutenfri boller, kan du bruge glutenfri havregryn.

Spis en bolle med kvark, lidt agavesirup og forskelligt frugt ovenpå. Du kan også spise dem med ost og smør og en god kop kaffe til.
Disse boller er gode til weekenden, hvis du godt kan lide at hygge dig med godt brød. Du kan lave dem glutenfrie, hvis du ønsker og du kan bage dobbelt portion og komme dem i fryseren. Så du altid har nogle gode boller ved hånden.... som man siger. Okay jeg stopper mig selv her!
Eksempel på eftermiddagsmåltid for mine MK campere før en træning kl 17.00: Spis 1/2 bolle ved en træning på under 30 min og kom skiver af banan på, eller kom lidt skrabet smør på, og spis grøntsager sammen med.

MK Universet

MK Nyhedsbrev



Tilmeld