Snacks

Raw krydderkage

Den er en farlig fætter, som smager virkelig godt! Raw cakes, eller rå kager som det jo hedder, kan være ret lækkert, hvis det får en masse smag og ikke minder om en figenstang. Det gør den her i den grad ikke!

8 personer

Bund

  • 1 dl paranødder
  • 1 dl valnødder
  • 2 dl solsikkekerner
  • 20 dadler (brug dem med sten, men pil stenene ud)
  • 1/2 tsk vaniljepulver (kan undlades da det koster en bondegård pt)
  • 1 drys salt

Fyld

  • 240 g cashewnødder
  • 2 spsk kokosolie
  • 1 dl sojamælk
  • 1/10 tsk stevia maxsød eller 3 spsk akaciehonning
  • 1/2 granatæble
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt nellike
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • Evt. rødbedekrystaller til farve (kan undlades)

Pynt

  • 1 spsk rødbedekrystaller (kan undlades)

Kør peranødder og valnødder sammen i en  foodprocessor til små stykker – det tager ca. 10 sekunder.
Tilsæt herefter resten af ingredienserne til bunden, og kør til massen begynder at hænge sammen.

Pres herefter dejen ud i en lille springform, eller hvis du vil have den rund, som jeg har lavet her, så pres den ned i en metalskål. Sørg for at bunden har nogenlunde samme tykkelse over det hele.

Læg cashewnødderne i blød i en skål med koldt vand i 20 minutter. Hæld vandet fra, og blend alle ingredienserne til fyldet til en ensartet blød masse. Kom det herefter oven på bunden.

Stil formen i fryseren i 1 time og derefter køleskabet, til kagen er fast. Drys evt. med rødbedekrystaller.

Tip

Du kan altid skifte nødderne i opskriften ud med andre. Det er kun cashewnødderne du ikke kan gøre det med. Alle nødderne i bunden kan skiftes ud med andre alt efter ønsket smag.

MK Universet