Grøn pizza
Det er en lidt anden form for pizza end den traditionelle, men det gør den altså ikke dårligere. Og så skal du altså love mig, at du også laver den der ærtepesto til andre måltider. Den smager simpelthen så dejligt. Den kan fx peppe et lidt tørt kyllingebryst op.
Pizzabund
- 2 stk. søde kartofler
- 5 stk. æg
- 1 1/2 dl fuldkornshvedemel
- 1 1/2 dl rugmel
- 1 spsk. fiberhusk
- 1/2 tsk. bagepulver
- 1/2 tsk. salt
Ærtepesto
- 400 g optøede ærter
- 30 g ristede pinjekerner
- 2 fed hvidløg
- 25 g revet parmesan
- 1 dl basilikum
- 1 dl mynteblade
- 2 spsk. olivenolie
- 1 1/2 tsk. citronsaft
- 1/2 tsk. salt
Topping
- 200 g cherrytomater, halverede
- 2 dåse tun
- 2 håndfuld rødbedespirer
- spislige blomster (kun for at blære sig)
1. Kog de søde kartofler i 20-25 minutter, til de er møre, hæld vandet fra, og lad dem køle af, inden du blender dem til mos.
2. Varm ovnen op til 200 grader.
3. Rør alle ingredienserne til pizzabunden sammen. Dejen er meget klistret, så du kan hverken rulle eller ælte den med hænderne. Brug en dejskraber, eventuelt dyppet i lidt vand, til at skrabe dejen over på en bageplade med bagepapir og forme den til en rund pizza.
4. Bag bunden i 20-30 minutter, at efter hvor tynd du har lavet den.
5. Kom alle ingredienserne til pestoen i en blender, og blend dem til en ensartet masse. Smag eventuelt til med lidt mere salt.
6. Smør pestoen ovenpå pizzabunden, og kom topping ovenpå. Server straks - eventuelt med en salat til. Hvis du ikke skal bruge hele pizzabunden, kan du fryse resten ned.
Tip
Bunden er skøn og den kan også laves til små brød a la broccolibrødene, som du kan spise med pålæg eller hummus på. Hvis du ikke kan tåle gluten, så skift melet ud med fuldkornsrismel.