Frokost

Grøn pizza

Det er en lidt anden form for pizza end den traditionelle, men det gør den altså ikke dårligere. Og så skal du altså love mig, at du også laver den der ærtepesto til andre måltider. Den smager simpelthen så dejlig. Den kan fx peppe et lidt tørt kyllingebryst op.

Average rating 4.3 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

4.3 3

Pizzabund

Ærtepesto

Topping

  • 200 g cherrytomater, halverede
  • 2 dåser tun a 140 g, afdryppet
  • 2 håndfulde rødbedespirer (kan erstattes af rødløg)
  • Evt. spiselige blomster (kun for at blære sig)

1. Kog de søde kartofler i 20-25 minutter, til de er møre, hæld vandet fra, og lad dem køle af, inden du blender dem til mos.

2. Varm ovnen op til 200 grader.

3. Rør alle ingredienserne til pizzabunden sammen. Dejen er meget klistret, så du kan hverken rulle eller ælte den med hænderne. Brug en dejskraber, eventuelt dryppet i lidt vand, til at skrabe dejen over på en bageplade med bagepapir og forme den til en rund pizza.

4. Bag bunden i 20-30 minutter, alt efter hvor tynd du har lavet den.

5. Kom alle ingredienserne til pestoen i en blender, og blend dem til en ensartet masse. Smag eventuelt til med lidt mere salt.

6. Smør pestoen oven på pizzabunden, og kom topping ovenpå. Server straks – eventuelt med en salat til. Hvis du ikke skal bruge hele pizzabunden, kan du fryse resten ned.

Tip
Bunden er skøn og den kan også laves til små brød a la broccolibrødene, som du kan spise med pålæg eller hummus på. Hvis du ikke kan tåle gluten, så skift melet ud med fuldkornsrismel.

MK principperne
1 stor knytnæve protein (æg og tun), 1 lille portion fedtkilde (pinjekerner, parmesan og olie), 1 knytnæve tætpakkede kulhydrater (fuldkornshvedemel og rugmel) og grøntsager.

MK Universet

MK Nyhedsbrev



Tilmeld
MK Principperne MK Principperne MK Principperne