Thaisalat med oksekødsboller
Det dejlige ved at bruge kål i måltider, er at vi får mættende kostfibre. Derudover kan du altid skifte en slags kål ud med en anden. Så hvis du ikke kan få palmekål, så tager du fx spidskål i stedet.
Du kan spise kødbollerne til en salat, men du kan også komme dem i et spidskålsblad og spise det som en wrap. Eller gemme nogle i fryseren og bruge dem til topping på en pizza.
Salat
- 12 stk. blade af palmekål
- 1 stk. gul peberfrugt
- 3 stk. store gulerødder
- 8 stk. asparges (eller 3 ekstra gulerødder)
- 1 håndfuld frisk koriander (kan udelades)
Dressing
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. soyasauce
- 2 spsk. vand
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. hvidvinseddike
- 1 tsk. agavesirup (kan udelades)
- 1 spsk. sesamolie
- 1 tsk. wasabi
- 1/2 stk. saft fra lime
1. Lav først kødbollerne: Hak hvidløget fint, og riv guleroden fint. Kom det hakkede oksekød i en skål sammen med de øvrige ingredienser, og rør det sammen til en fars. Sæt farsen i køleskabet, indtil den skal steges.
2. Skær grøntsagerne til salaten i tynde strimler – eller den form du ønsker. Pil korianderbladene af stilkene, og bland salaten i en skål.
3. Kom alle ingredienserne til dressingen i en blender, og blend dem sammen.
4. Form oksefarsen til 16 små kugler og steg dem på pand-en med lidt olie i 2 minutter ved høj varme, indtil de er let gyldne. Skru ned for varmen, og steg videre i 6-7 min- utter, til kødbollerne er gennemstegte og saftige – vend dem undervejs.
5. Vend dressingen i salaten.
6. Spis pr. portion 4 kødboller sammen med 1/4 af salaten.
Tip
Du kan også lave kødbollerne i ovnen. Giv dem 15-20 min. ved 175 grader. Du kan også vælge at servere salaten sammen med kylling eller komme ristede kikærter i, hvis du vil have en vegetarisk salat.