Grønkål

Tilberedning
Grønkål er en grov bladgrøntsag, som med fordel kan hakkes fint, hvis det skal bruges i salater, hvilket gør det mindre groft at tygge. Hvis man gnider grønkål med olie, syre eller en dressing, bliver det mere blødt og mere medgørligt. Grønkål kan også steges på panden, dampes eller bruges i gryderetter. Grønkål passer godt i lune efterårsretter eller kombineret med friske citrussmage, såsom appelsin eller granatæblekerner. Grønkål kan blendes i pandekage- og vaffeldej for at tilføje grøntsager, hvilket giver dejen en grøn farve. Har du prøvet MK’ populære sunde pandekager? Frossen grønkål kan også bruges i sunde smoothies.

Næringsstoffer
Grønkål er rig på kostfibre og er samtidig en kilde til jern og calcium.

MK principperne
Tæller som grøntsager.

I MK elsker vi at lave sund mad på kreative måder og at mikse de mange råvarer på kryds og tværs. Sunde retter behøver nemlig ikke at være kedelige. Gå på opdagelse i MK Universets mange sunde opskrifter.

MK Nyhedsbrev



Tilmeld