Michelle har lavet mad til Vild med dans-folket
10. sep 2021 Opskrifter

Crunchy laks med edamamemos

Så er det i aften, det går løs på dansegulvet. Glæder mig og er møgnervøs 😝😝

Jeg har knoklet rumpetten ud af buksen for at lære den første dans – pasodoublen. Så nu må vi se, hvad der sker, og om jeg kan formå at se så sur og rasende ud, som jeg skal, ha ha 💃

Og sikke en intens uge det har været – med en hulens masse træning og optakt, fx har jeg haft besøg af de søde filmfolk fra @vildmeddans, hvor jeg smækkede opskriften på crunchy laks med edamamemos sammen. Det får du at se i dit fjernsyn i aften 😅

Og så får du også opskriften lige her:

Crunchy laks med edamamemos

Crunchy laks med edamamemos

Laks er altid en vinder i mine øjne! Den indeholder nemlig de skønne omega-3 fedtsyrer, og så smager den godt og kan bruges til mange forskellige retter. Vi ‘sexer’ laksen lidt op i denne opskrift, da den er dejlig crunchy og ekstra smagfuld sammen med edamamemosen. Bon appetit … 💃🕺🏼

Ingredienser

Crunchy laks
(2 personer)

1/2 dl knuste valnødder
1 knsp. salt
1/2 fed hvidløg
1/4 tsk. chiliflager
1 spsk. fuldkornsrismel
1 stk. æg
1 spsk. vand
250 g laks
1 tsk. rapsolie til stegning

Edamamemos
(2 personer)

200 g edamamebønner
1 spsk. citronsaft
1/4 spsk. sesamolie
1 spsk. riseddike
1 knsp. peber
1 spsk. frisk purløg

Tilbehør
(2 personer)

400 g asparges
Revet økologisk citronskal (kan udelades)

Fremgangsmåde:

1. Tænd for ovnen på 175 grader, varmluft.

2. Kør valnødder, salt, hvidløg og chili sammen i en kaffekværn helt fint. Drys et tyndt lag rismel på laksestykkerne, pisk ægget og vand sammen, og vend først laksen i ægget, derefter i valnødderne.

3. Steg laksen i 2 min. på hver side på panden, kom den i et ildfast fad, og steg den i ovnen i 12-15 minutter.

4. Bland alle ingredienserne til edamamemosen i en foodprocessor eller med en stavblender. Den skal ikke være alt for fin, der må gerne være lidt bid i.

5. Damp aspargesene i 30 sekunder. Servér laksen med edamamemos og asparges. Drys evt. med citronskal.

Tip
Du kan også prøve dig frem og skabe din egen yndlingscrunch. Prøv evt. med nogle andre nødder, som fx mandler eller cashewnødder eller frø. Du kan også prøve med andre smagsgivere, som fx ingefær, eller hvad du godt kan lide. Prøv dig frem – måske får du skabt en utrolig lækker crunch selv.

Stem på mig og Mads

Jeg ville blive noget så glad, hvis du sender en sms med “MM” til 1234 i aften.

#teammichelleogmads, vuhuu 🤩🤩

Michelle skal danske med Mads Vad i Vild med dans

“MM” til 1234 i aften, så jubler jeg 🎉🎉🎉

4 svar på “Crunchy laks med edamamemos”

Karina Nygaardskriver:

Ser rigtigt lækkert ud , men undrer mig over at laksen skal ha 175 gr 😳 du burde vide , at de gode fedtsyrer bliver ødelagt ved så høj temperatur . Jeg steger aldrig ved mere end 160 gr max .

Vh karina

Michelle Kristensenskriver:

Hej Karina, det er også fint. Vi har god erfaring med de 175 grader, så det kører vi med i MK 🙂

Lene slettingskriver:

For ca 3 år siden købte jeg et online program ( rabat pris den gang ca 1000kr) det var med nyhedsbrev og app med opskrifter nye opskrifter hver uge – mener jeg – de populære skyrboller..osv
Nu har jeg ikke brugt app’en i et stykke tid og har ikke fulgt med , men kan det passe at jeg ikke kan se opskrifterne fra app’en mere !?? Så skal jeg købe et aboment ??????

Michelle Kristensenskriver:

Hej Lene, der er stadig gratis-opskrifter i app’en. De opskrifter, som altid har været gratis, de er det stadig 🙂 Derudover har vi fået abonnementsbetaling på app’en. Vi har to forskellige slags – vores Basis-abonnement er det billigste, det koster 59 kr. pr. måned, og så får du adgang til alle opskrifter og alle kostplaner m.m. Xx M

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MK Nyhedsbrev



Tilmeld