Kålkaos med laks og hindbærdressing
Jeg kan godt li’ fyldige salater som denne. Hvor dressingen er smagfuld og hvor der er en masse farver. Du kan tilføje den proteinkilde som du ønsker. Jeg har taget laks, men du kan også bruge kylling, kikærter, linser, æg eller andet.
Salat
- 200 g kogte kikærter
- 1 tsk. olivenolie
- 1 knsp. salt
- 1/2 stk. rødkålshoved
- 4 stk. grønkålsstilke
- 200 g edamamebønner
- 1 stk. granatæble (kerner)
- 300 g røget laks
- 1 1/2 stk. avocado i tern (har jeg undladt på billedet)
Hindbærdressing
- 70 g hindbær
- 1 dl mælk
- 2 tsk. peanutbutter
- 1 tsk. finthakket jalapeño fra glas
- 1 knsp. salt
- 1 tsk. agavesirup
1. Steg de kogte kikærter på panden i olie og salt i 5 minutter.
2. Snit rødkål og grønkål i fine strimler, og kom dem på panden til kikærterne sammen med edamamebønner og granatæblekernerne. Tilføj avocadotern til sidst.
3. Blend ingredienser til dressing sammen, hæld den over salaten, og server den sammen med laksen.
Tip
Den søde og syrlige dressing er også perfekt som dip til gnavegrønt. Selve salaten kan du lave mere simpel ved at bruge færre råvarer. Så snup bare rødkål (eller anden kål), edamamebønner og granatæblekerner.