Sunde alternativer til julefrokostbordet
9. dec 2020 Opskrifter

6 sunde alternativer til julefrokostbordet

Vi nærmer os den søde juletid med hastige skridt, og selvom intet bliver helt som det plejer på grund af restriktioner og COVID-19, så bliver det alligevel jul og måske tid til et par (beskedne) julefrokoster.

Mindre selskaber, mere håndsprit, god afstand og glædelig jul! 🙈❤️

Men det betyder ikke, at vi behøver at skrue ned for al den lækre julemad, som hører højtiden til. Og det kan stadig være udfordrende med de mange fristelser, tunge måltider og julegodter, denne tid byder på, hvis du er i gang med et vægttab.

Heldigvis kan du give nogle af de knap så sunde retter et MK-venligt juletwist, og det er uden at gå på kompromis med den lækre smag. Det gør det lidt nemmere at bevare motivationen i december. Så pyt, hvis du ikke taber dig, så længe du holder vægten.

Retterne her kan du tage med til julefrokostbordet med sund samvittighed.

God fornøjelse, og husk en timeout en gang imellem! 💃🏼

Linkboks: Drop vægttabet i december

Opskrift på hamburgerryg med et frisk pift

Opskriften på hamburgerryg er til 8 personer.

Ingredienser

Hamburgerryg
Røget hamburgerryg (600-800 g)
3 dl edamamebønner
2 spsk. marcarpone
1 håndfuld frisk persille
½ tsk. salt
¼ tsk. peber

Bønnesalat
2 forårsløg
½ rødløg
2 gulerødder
2 tsk. olivenolie
2 dl vand
2 tsk. herbamere boullion
Salt og peber
½ spidskål
3 dl edamamebønner
2 spsk. mascarpone

Læs om de forskellige ingredienser i MK’s råvareindeks.

Fremgangsmåde

Hamburgerryg
Tænd for ovnen på 180 grader, varmluft. Skær hamburgerryggen op, og fold den ud. Blend edamamebønner sammen med mascarpone, persille, salt og peber, og smør det ud på hamburgerryggen.

Rul den herefter sammen igen. Pak den ind i sølvpapir, og bag den i ovnen i et ildfast fad med lidt vand i bunden i ca. 80 min. Lad den hvile i 10 minutter, når den kommer ud af ovnen.

Bønnesalat
Skær forårsløg, løg og gulerødder i skiver. Steg først løgene i olivenolie på en pande i 2 min. Tilsæt herefter gulerødderne, og steg videre i 2 min. Tilsæt vand, herbamare, salt og peber.

Skær spidskålen i tynde skiver, og kom den på panden sammen med edamamebønner og mascarpone. Lad det simre ved svag varme i 3 min., og servér bønnesalaten til hamburgerryggen.

MK principperne
En portion svarer til: en stor knytnæve protein (hamburgerryg og edamamebønner), ¼ portion fedtkilde (mascarpone og olivenolie) og grøntsager.

Du kan evt. tilsætte 1½ dl fløde til bønnesalaten og et helt spidskål i stedet for et halvt, så har du et komplet MK-måltid til 8 personer

Sunde alternativer til julefrokostbordet

Opskrift på skinkesteg med pærer

Et skønt alternativ til hamburgerryggen er denne skinkesteg med pærer og en fantastisk marinade. Den er perfekt til en lækker julemiddag og et hit på julefrokostbordet. Opskriften skrev vi tidligere på året i blogindlægget her.

Få det fulde overblik over MK Universets mange sunde opskrifter.

Sunde alternativer til julefrokosten

Opskrift på rødkålssalat med sharon, figner og kokos

Hvis du er mere til de lettere retter, så er denne opskrift på salat med rødkål, sharon og figner perfekt til julefrokostbordet. Der er fuld knald på både smag og farver, og salaten er skøn som tilbehør til fx hamburgerryggen eller skinkestegen. Du finder opskriften gratis inde på app’en eller her på sitet.

Få det fulde overblik over MK Universets mange sunde opskrifter.

Sunde alternativer til julefrokostbordet

Opskrift på den smukkeste regnbuesalat

En anden salat med masser af de klassiske julesmage er denne regnbuesalat – den indeholder både rødkål, appelsiner og mandler. Den er nem at lave på forhånd, så den står klar til julemiddagen eller julefrokosten. Opskriften finder du i opskriftspakken ‘Salater med smæk på smagen’ inde på app’en.

Få det fulde overblik over MK Universets mange sunde opskrifter.

Sunde alternativer til julefrokostbordet

Opskrift på chiaalamande med jordbærsovs

Efter al den lækre julemad kommer vi til de søde julesager. Og det skal der selvfølgelig også være plads til. Prøv fx den lækre ‘chiaalamande’ med jordbærsovs som dessert til julefrokosten. Opskriften finder du gratis inde på MK universets app.

Få det fulde overblik over MK Universets mange sunde opskrifter.

Ris a la mande til julefrokostbordet

Opskrift på æbleskiver a la MK

En anden julefavorit er selvfølgelig æbleskiver – dem finder du opskriften på inde på app’en i en MK-venlig udgave lavet med skyrbolledejen. Opskriftspakken hedder ‘Mæt med MK’s skyrbolledej’. Velbekomme!

Få det fulde overblik over MK Universets mange sunde opskrifter.

Sunde alternativer til julefrokostbordet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MK NyhedsbrevTilmeld
MK Universet appen MK Universet appen MK Universet appen