Sunde opskrifter med æbler
2. sep 2020 Opskrifter

6 lækre opskrifter med æbler fra haven

Det er den tid på året. Æblehøst i de danske haver – noget så skønt. Vi har været ude at plukke en hel del, så vi har æbler til laaaang tid, og jeg elsker det. Mon ikke vi alle har en favoritsort blandt de forskellige varianter, søde som syrlige? Det skønne ved æbler er, at de kan bruges i enormt mange sunde retter – i en god grød, i friske salater, i en kompot, bagt i desserter eller til morgenmaden.

Herunder finder du fire af vores mest populære æbleopskrifter plus en opskrift med æble fra MK-‘gemmerne’, nemlig æblegrød med sød kartoffel. Hvis du er en af de heldige, der har en have, så håber jeg, at du får en flot høst med saftige, sprøde æbler. Du kan læse mere om æbler i vores råvareindeks. God appetit.

 

Friske æbler fra haven

Godkendt æblehøst fra sommerhytten. Friske æbler fra haven er toppen!

Æblegrød med sød kartoffel

Her har du et godt alternativ til havregryn til morgenmaden, hvis du er kørt lidt træt i de sunde gryn. Grøden smager sødligt og er lækker cremet. Den er god både lun og kold og rig på sunde fedtstoffer fra nødderne. En sund og nem morgenmad, som man godt kan blive lidt afhængig af. Og bare rolig, det er ikke som at spise kartoffelmos til morgenmaden. 😉

Her får du opskriften på æblegrød med sød kartoffel.

Sød katoffel og æblegrød

Æblekage

En skøn efterårsklassiker: æblekage. Er det ikke genialt, at du kan lave din egen MK-venlige marcipan på mandelmel, honning og æggehvide? Plus du kan twiste skyrbolledejen, så du får en lækker æblekagebund. Vi jubler over det skønne match kombineret med friske æbler. Prøv æblekagen, hvis du er fan af kage fyldt med æbler og marcipan. Skær æblerne i tynde skiver, og dekorer kagen med æblestykkerne, som du ønsker, ovenpå marcipanen. Psst, har du lidt dej til overs, kan du lave en skyrbolle af æblekagebunden. Velbekomme!

Her finder du opskriften på æblekage.

Æblekageopskrif

Æblekage med æbler fra haven, MUMS!

Hjemmelavet granola

Vi har efterhånden en del granola-varianter i MK Universet. Vores nyeste opskrift på hjemmelavet granola kalder jeg marrokansk müsli. Opskriften finder du i min 4-ugers kostplan for hele familien. Det skønne er, at du selv kan bestemme, hvilken slags frugtmos og krydderier du vil bruge. Så lav endelig en opskrift på din helt egen yndlingsgranola, så du glæder dig til at stå op og spise morgenmad. Æblemos er altid et hit.

Her finder du basisopskriften på granola.

Hjemmelavet granola

Kog dine æbler til en æblemos, og lav en lækker hjemmelavet granola.

Coleslaw a la MK

Salaten, der primært består af hakket hvidkål! Og så er der selvfølgelig æbler, revne gulerødder og andre sunde råvarer i. Coleslaw a la MK skulle du tage at prøve, hvis du ikke allerede kender den. Dressingen i denne opskrift er god til mange grøntsager – så det er bare med at eksperimentere løs. MK Universets sunde alternativ til en burger er lavet med æbleslaw og smager, som fuglene synger.

Du finder opskriften på coleslaw a la MK inde på app’en.

Coleslaw

Abemad

Faktisk udviklede jeg opskriften på frugtsalat til småfolkene i børnefamilier. Men man bliver vel aldrig for gammel til creme, chokolade, æbler og anden slags frugt kørt godt sammen? Dét kan altså noget helt særligt. Abemad er og bliver en klassiker for små (og store)! Hvis du har børn, vil de helt sikkert elske den her opskrift. Psst, min power frugtsalat med æble er også ret skøn, og den kan laves på max. 20 minutter.

Du finder opskriften på abemad inde på app’en.

Abemad med friske æbler

Æblemuffins

Mmm, de smager noget så skønt, de her muffins.

Opskriften på æblemuffins

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MK NyhedsbrevTilmeld
MK Universet appen MK Universet appen MK Universet appen