Chris og Benjamin på MK principperne
11. apr 2021 Vægttab

Chris og Benjamin lever vegansk på MK principperne

I dag har vi et sejt par på bloggen, der lever vegansk på MK principperne. Og oven i købet har de opnået et vægttab ved at kombinere de to ting. Meget inspirerende, synes vi. 🌱🌱🌱 Men de er også møgerfarne, for de har levet vegansk i laaang tid …

– Siden dengang der ikke var noget der hed plantefars og havre-latte, skriver de.

Chris fortæller, at før hun mødte Benjamin, der havde hun spist vegetarisk i fire år. Og Benjamin havde levet vegansk i et halvt års tid. I dag har de været sammen i 5 år – alle år som veganere. 💕

Der kan dog stadig snige sig parforholdskilo på kroppen, og en lille ny i familien har gjort overskuddet mindre. Men så begyndte Chris og Benjamin at krydre deres veganske livsstil med MK principperne … 💃🏻🕺🏼

Vi har fulgt de seje deltagere i ‘Fede forhold‘ og set de vilde resultater, de fik med principperne, og det så ud som om, de havde godt held med at holde vægten og tabe sig efter programmets afslutning.

Chris på vægttabsrejse med MK principperne

Chris på vægttabsrejse med MK principperne

Chris og Benjamin på MK principperne

Vegansk vægttab på MK principperne. Chris og Benjamins, I er for seje! 👏🏼🖤

Inspireret af parrene i ‘Fede forhold’

– Vi blev forældre sidste år og har haft et år fyldt med træthed og minus på overskudskontoen. Derudover fik jeg konstateret lavt stofskifte, som førte til enorm træthed, ømme muskler og led, så aftensmåltidet blev tit den nemme løsning. Så vi har i den sammenhæng begge taget en del kilo på, som vi gerne ville komme til livs, fortæller Chris.

– Vi har fulgt de seje deltagere i ‘Fede forhold‘ og set de vilde resultater, de fik med principperne, og det så ud som om, de havde godt held med at holde vægten og tabe sig efter programmets afslutning.

– Derudover lød det som om, at principperne var nemme at følge, også vegansk, med plads til de ”usunde” ting, man også får lyst til nogle gange.

Jeg havde 5 uger tilbage af min barsel, da vi så, at der blev afholdt MK-vintercamp ugen efter, og vi tog det som et tegn på, at det var dét, vi skulle i gang med.

Vil du også på bootcamp? 👇🏼👇🏼

On-the-go-campen har fået et forårs-twist

Læs om vores nye camps og om vores andre store tiltag i MK-biksen her. 💛

Chris og Benjamin fortæller, at de har nydt og nyder, at de kan motivere hinanden til at leve en sundere livsstil.

– Det er lidt nemmere at holde sig på rette kurs, når man er sammen om det, så kan man støtte sig til hinanden.

– Vi er også gode til at få hevet hinanden med ud på en lang gåtur hele familien samlet, nu hvor vi begge har et fælles mål om mere aktivitet, skriver parret.

Vi ‘veganiserer’ MK-opskrifterne

– Nogle gange skal man tænke lidt ud af boksen for at opnå de højde mængde af proteiner i mange af opskrifterne, da vi jo ikke spiser æg og skyr.

– Men vi har regnet lidt på det og tilføjer for det meste lidt ekstra proteinpulver eller blendet tofu i de forskellige retter (fx i skyrboller). Nogle retter kan vi selvfølgelig ikke veganisere, men de fleste retter går det fint med, fortæller de.

– Nogle af fordelene er, at vi klart har fået skruet op for vores indtag af bælgfrugter og grove grøntsager som kål og rodfrugter.

Chris og Benjamin har deres egen Instagramprofil, hvor de skriver lidt om, hvordan de ‘veganiserer’ de forskellige sunde opskrifter.

Sunde opskrifter – MK-favoritterne

Vi er vilde med:

⭐️ Stegte grøntsager med kylling og cashew, hvor vi bruger et plantebaseret alternativ i stedet for kylling og lidt soya + lidt bouillion + agavesirup i stedet for østerssovs.

⭐️ Spidskålslasagnen er også et stort hit, fordi vi nemt kan lave MK-versionen og samtidig lave den med pasta til vores søn.

⭐️ Og noget så simpelt som broccolisalat, hvor vi bruger røget tofu i stedet for kylling.

Tips og tricks til andre med mod på en vegansk MK-livsstil

– Det er ikke så kompliceret, som det lyder, skriver parret.

– Det er bare at finde proteinkilder, som man godt kan lide og så erstatte kødet i opskrifterne med fx.

✔️ Plantefars

✔️ Soya/ærtebaseret køderstatning

✔️ En rigtig god tofu – der er en del forskellige, nogle gode og nogle virkelig fæle, så prøv et andet mærke, hvis du synes, det smager fælt. Og husk, at tofu bør smage neutralt så de ikke optager smag fra marinader.

Vores bedste tip er nok at sætte sig ind i, hvor meget protein der er i de forskellige ting og så skrive det ned. Så behøver du ikke at regne så meget, når du ‘veganiserer’ opskrifterne.

Lister over mængder

Se vores lister over mængder, og find balancen. Alt mad er tilladt på MK principperne. Med et twist kan du gøre dem veganske.

Parrets bedste råd omkring vægttab

Stil vægten væk, og mærk efter i kroppen. Vi er så mange, der er så fokuseret på vægten, at den bliver et selvpåført fængsel. Så selvom man har tabt 250 g på en uge, altså lige så meget som hel pakke smør, så er det mærkeligt nok ikke godt nok, fordi det er jo ikke et kilo – og det kan være en kæmpe demotiverende faktor.

Chris giver gode råd om sit veganske vægttab på MK principperne

– Ting tager tid. Det skal jeg stadig selv vænne mig til. Men så prøver jeg at huske på, at jeg ikke har taget de 40 kilo på, på et par måneder. Jeg håber ved Gud, de smutter hurtigere af, end de kom på. Men så længe jeg føler mig energifyldt og kan se på billederne, at der sker en forskel, så går det den rigtige vej, skriver Chris.

SPIS MERE KÅL. Stop med at tale om at gøre det, og just do it. Læg en plan, og følg den, eller vælg en plan, og følg den.

Chris på vægttabsrejse med MK principperne

– Brug tid på forberedelserne, at preppe. I starten bruger du mere tid, til sidst er det en rutine. Køb en foodprocessor. Og hvis du falder i, så rejs dig, børst støvet af, og fortsæt uden at banke dig selv oven i hovedet, skriver Benjamin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MK NyhedsbrevTilmeld