MK granola værtindegave
21. nov 2020 Opskrifter

Müsli til morgenmaden – 4 sunde opskrifter

Mange tror, at sund müsli uden sukker smager kedeligt. Men sådan behøver det ikke at være, for müsli – eller granola, som det også kaldes, kan twistes på alverdens lækre måder.

Og pynter du en fin krukke med müsli i, så har du en perfekt gave til værtinden i december. 🎁 For hvem kan ikke bruge lidt sundt hjemmelavet knas til morgenmaden i en sød juletid fyldt med kaloriebomber?

Her får du fire opskrifter på müsli til din morgenmad. Opskrifterne er nemme at gå til, og du kan nyde müslien med god samvittighed, når du synes, at din morgenmad trænger til et luksuspift.

God fornøjelse!

Marrokansk müsli

Har du prøvet opskriften på marrokansk müsli? Lidt a la granola. 🍓🍓 Du finder den i app’en.

Hvad skal jeg putte müsli’en på?

Det er vigtigt at få protein fra morgenstunden, og derfor er skyr eller græsk yoghurt med et proteinindhold på minimum 9 gram pr 100 gram gode valg. Hvis du vælger A38 som ‘underlag’ for din müsli, får du kun 4,5 gram protein pr 100 gram.

Hvis du er en rigtig proteinhaj, så kan du evt. vælge at gøre portionen lidt mindre, så du stadig har plads til et blødkogt æg til morgenmaden, hvis du elsker æg om morgenen.

Du kan også drysse müsli ovenpå din smoothie, så den bliver mere fyldig og skal spises med ske, eller du kan bruge det som crunch ovenpå vaniljeis til din dessert om lørdagen. Så får den en lidt anderledes smag.

Få det fulde overblik over MK Universets mange sunde opskrifter.

Er morgenmaden så vigtig at spise?

Er morgenmaden så vigtig at spise? Læs blogindlægget her, og bliv klogere.

Opskrift på chokolade-nødde-müsli

Denne müsli er lav på kulhydrater.

12 portioner

Ingredienser

40 gram hakkede mandler
40 gram hakkede hasselnødder
35 gram græskarkerner
35 gram knækkede valnødder
30 gram hørfrø
40 gram kokosmel
1 spsk. kokosolie
2 spsk. kakaopulver af god kvalitet
¾ tsk stevia
½ tsk vaniljepulver
35 gram chiafrø

Læs om de forskellige ingredienser i MK’s råvareindeks.

Sådan gør du

Smelt kokosolien på panden, og steg mandler og hasselnødder i 2-3 min. Tilsæt herefter valnødder og kokosolie, og rist blandingen i yderligere 2-3 min. Tilsæt til sidst hørfrø, kokosmel og kom stevia, vaniljepulver og kakaopulver over blandingen, og rør rundt i 2-3 min. ved svag varme.

Lad müslien køle helt af, og opbevar den i en tætsluttet bøtte.

🥜 1 portion (3 spsk.) svarer til:
1 portion fedtkilde (mandler, hasselnødder, græskarkerner, valnødder, hørfrø, kokosmel, kokosolie og chiafrø).

Læs mere om MK principperne.

Opskrift på quinoa-müsli

Denne müsli er rig på magnesium og calcium.

10 portioner

Ingredienser

2 dl rød quinoa (120 gram)
4 dl vand
60 gram hasselnødder
40 gram rosiner
40 gram græskarkerner
½ tsk. vaniljepulver
½ tsk. kardemomme
1/3 dl agavesirup (45 gram)

Læs om de forskellige ingredienser i MK’s råvareindeks.

Sådan gør du

Skyl quinoa, og kog dem derefter i de 4 dl vand i 20 min., og stil det til afkøling. Hak hasselnødder, og bland det sammen med rosiner og græskarkerner. Kør quinoa sammen med nødder og rosiner, og bland det med vaniljepulver, kardemomme og agavesirup, og fordel det ud på en bageplade.

Bag det ved 150 grader i 30-40 min, hvor du løbende rører rundt i blandingen. Det er vigtigt, at quinoaen ikke er våd mere, når du tager blandingen ud.

Kom blandingen i en lufttæt bøtte, når den er afkølet.

🥜 1 portion (3-4 spsk.) svarer til:
1/3 portion fedtkilde (hasselnødder og græskarkerner) og 1 1/4 stk frugt (quinoa, rosiner og agavesirup).

Læs mere om MK principperne.

Opskrift på kakao-orange-müsli

Denne müsli er glutenfri.

9 portioner

Ingredienser

135 gram boghvede, tørvægt
4 dl vand til kogning af boghveder
40 gram valnødder
6 dadler (70 gram)
1 tsk vaniljepulver
½ tsk. stevia
Knivspids havsalt
30 gram kakaonibs
Skal fra øko-appelsin

Læs om de forskellige ingredienser i MK’s råvareindeks.

Sådan gør du

Skyl boghvedekernerne, og kog dem herefter i 12 min. Skyl dem herefter et par gange, dræn dem for vand, og bred dem ud over en bageplade. Bag kernerne i 20 min. ved 125 grader. Tag herefter boghvederne ud af ovnen, og bland det med knuste valnødder samt dadler, der er skåret i stykker.

Slut af med at blande det hele med stevia, vaniljepulver og lidt salt, og fordel igen blandingen på bagepladen, og bag den i 20-30 min. Efter blandingen er kommet ud af ovnen, blander du kakaonibs i samt revet skal fra appelsin.

Når din müsli er afkølet, opbevarer du den i en lufttæt bøtte.

🥜 1 portion (3-4 spsk) svarer til:
1/3 portion fedtkilde(valnødder og kakaonibs) og 1 stk. frugt (boghvede og dadler).

Læs mere om MK principperne.

Opskrift på æble-dadel-müsli

Denne müsli er rig på kostfibre.

14 portioner

Ingredienser

200 gram grovvalsede havregryn
50 gram tranebær
40 gram pinjekerner
50 gram mandler
½ tsk. nelliker
¼ tsk. havsalt

Dadelmasse
100 gram dadler
2 dl vand
1 æble
1 spsk. mandelsmør
½ tsk. stevia
½ tsk. vaniljepulver

Læs om de forskellige ingredienser i MK’s råvareindeks.

Sådan gør du

Kør alle ingredienserne til dadelmassen sammen i en foodprocessor, indtil det har en ensartet konsistens. Bland herefter de øvrige ingredienser sammen, og hæld til sidst massen over havregrynsblandingen og kør det hele sammen. Bred det ud på en bageplade, og bag blandingen ved 125 grader i 55-60 min. Rør løbende rundt, og del blandingen, så stykkerne ikke bliver for store og hænger sammen.

Når din müsli er afkølet, opbevarer du den i en lufttæt bøtte.

🥜 1 portion (3-4 spsk.) svarer til:
1/3 portion fedtkilde (pinjekerner, mandler og mandelsmør) og 1 1/4 stk. frugt (havregryn, tranebær, dadler og æble).

Læs mere om MK principperne.

MK's müsliboller

Psst, har du prøvet MK’s müsliboller? Find opskriften i app’en, eller find mange andre sunde opskrifter her på sitet. 💜

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MK Nyhedsbrev



Tilmeld