Morgenmad

Hjemmelavet granola

Jeg er virkelig vild med disse hjemmelavede granola typer. Her får du opskriften på hvordan du selv kan lave din yndlingsgranola, og bruge det frugt samt krydderier, som du bedst kan li'.

Til 26 portioner

Hjemmelavet granola

  • 700 g frugtmos (f.eks. æblemos som du kan købe i en sukkerfri version i supermarkedet)
  • 2 tsk. kardemomme (eller andet krydderi)
  • 4 tsk. kanel (eller andet krydderi)
  • 200 g grofthakkede mandler
  • 120 g grofthakkede hasselnødder
  • 120 g græskarkerner
  • 2 dl hørfrø eller sesamfrø (kan erstattes af 2 dl havregryn)
  • Et drys salt

Bland frugtmos og alle krydderier sammen, og hak nødderne.

Bland mos, nødder og kerner sammen. Kom blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag granolaen i ovnen ved 160 grader varmluft i ca. 1-1,5 time (rør gerne ca. hvert 20. minut). Det er vigtigt, at massen er helt tør og sprød inden du tager den ud, ellers mugner den for hurtigt. Husk også at lade den køle helt af inden du kommer den i en beholder.

Tip
Spis 2 spsk. granola som din fedtkilde. Drys det evt. ovenpå skyr og et æble i tern – det er ret så lækkert!
Du kan også tage 2 spsk. granola og spise som en eftermiddagssnack sammen med et stykke frugt.

Granolaen kan holde sig i en måned i en tætsluttet beholder, og i et ikke for varmt sted.

MK Universet

MK Nyhedsbrev



Tilmeld