Plantgurt til morgenmaden
5. sep 2020 Opskrifter

Er morgenmaden så vigtig at indtage?

Reklame for Alpro

Jeg kan virkelig godt li’ morgener. Morgenmad er højdepunktet. Altså jeg kan bedst li’ morgenerne i weekenden, hvor der er tid til hygge, og jeg kan sidde over morgenmaden i lang tid og snakke med familien, lytte til Mads og Monopolet og have følelsen af weekend. I hverdagen er det lidt mere tju-hej, med mindre jeg skal holde foredrag eller arbejde om aftenen – så jeg først møder senere ind på kontoret dagen efter og har fri om formiddagen. De morgener kan også noget virkelig fint.

Nogle hverdage indtager jeg morgenmaden kl. 12. Andre dage kl. 7, og ja, jeg kalder det også morgenmad, selvom jeg først spiser kl. 12. For morgenmaden er mit favoritmåltid på dagen, og jeg nægter at gå glip af det, selvom den først står på morgenmad ved frokosttid. Så hellere vinke farvel til en halvkedelig frokost. 😉

Har du hørt om Plantgurt?

I dag skal du have tre sunde opskrifter til morgenmaden med Plantgurt. Her har jeg peppet den neutrale plantgurt op med frugt, så du får mere smag, men stadig uden tilsat sukker. Her kommer tre bud på, hvad du kan blende i din plantgurt. God fornøjelse med opskrifterne.

Morgenmadsproduktet fra Alpro smager skønt og er 100% plantebaseret, rig på fibre og proteiner.


Pære-banan-gurt

200 g Plantgurt Neutral fra Alpro
½ banan
½ pære
Evt. et drys vanilje
Blend det hele sammen.
Kom evt. en frossen halv banan i for at gøre plantgurten lidt is-agtig.

Mmh, morgenmaden er serveret!

Hawaii-gurt

200 g Plantgurt Neutral fra Alpro
100 g ananas
5 blade frisk mynte
Evt. et drys vanilje
Blend det hele sammen og vupti, morgenmaden er serveret!

Berry-butter-gurt

200 g Plantgurt Neutral fra Alprot
100 g frosne blåbær
1 spsk peanutbutter
Evt. et drys vanilje
Blend det hele sammen.
Top evt. med frisk frugt, granola eller nødder for at få lidt knas til måltidet.

Morgenmaden er serveret, mums!

Spørgsmål til sund morgenmad

Hvad skal morgenmaden bestå af?

Morgenmåltiden skal helst bestå af både protein, fedt og tætpakkede kulhydrater. Vi kalder dem tætpakkede, fordi kulhydraterne gerne skal være næringsrige. Det vil sige, at de enten skal indeholde vitaminer, mineraler eller kostfibre/fuldkorn. Eller bedst af alt – alle tre ting. Det gør frugt, grøntsager og havregryn for eksempel. Med måde protein, fedt og kulhydrater i maven sikrer du dig et stabilt blodsukker.

Er morgenmaden dagens vigtigste måltid?

Ja, i min verden er morgenmaden alfa og omega. Det er det måltid, du spiser, som det første på en ny dag. Morgenmaden bryder nattens faste. Derfor er det engelske ord af samme grund genialt, da det beskriver det så godt: break-fast. Det er måltidet, der skal give dig en god mæthed, et stabilt blodsukker og god energi til at angribe dagens gøremål. Alt i alt skal morgenmaden give dig en god følelse i kroppen. Så det skal selvfølgelig helst være et sundt morgenmadsmåltid.

Skal morgenmaden indtages på et bestemt tidspunkt?

Lad mig slå det fast med det samme: Nej, morgenmaden skal ikke indtages de første 30 minutter efter, du er stået op. Det er decideret vrøvl. Du skal spise morgenmad, når du er sulten. Om det så er 30 minutter, 1 time eller 3 timer efter, du er stået op – det er lige meget. Kroppen er så klog, at den fortæller dig, hvornår den har brug for mad. Det eneste du skal gøre er at tage dig tid til at lytte til din krop og lære den bedre at kende.

Nysgerrig på MK Universets sunde opskrifter på morgenmad?

Hvis du søger inspiration til dagens måltider og morgenmaden ikke mindst, så finder du masser af sunde opskrifter her på mit site – så du skal endelig give den gas og eksperimentere løs. Jeg tror, du kan bage de yderst populære MK skyrboller med plantgurt. Det har jeg endnu ikke prøvet, men det skal jeg helt sikkert have gjort. Du finder Alpro i de fleste supermarkeder. Læs mere om Alpro her.

Go’ morgen til dig.

Xx Michelle

Ps. Har du endnu ikke læst blogindlægget om mine skyrboller, så kan du læse det her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MK NyhedsbrevTilmeld
MK Universet appen MK Universet appen MK Universet appen