8 portion
Dej
- 1 stk. æble
- 1/2 stk. økologisk citron, skal herfra
- 1/2 tsk. vaniljepulver
- 1 spsk. flydende honning
- 4 stk. æg
- 3 dl kærnemælk
- 1 knsp. salt
- 2 dl fuldkornshvedemel
- 1 1/2 dl mandelmel
- 4 tsk. loppefrøskaller
- 1 spsk. smør, til vaffeljernet
8 portion
Hindbær marmelade
- 300 g frosne hindbær
- 1 spsk. flydende honning
- 1/4 tsk. vaniljepulver
1. Riv æblet på den grove side af rivejernet.
2. Pisk alle ingredienserne til æbleskrivevaflerne sammen i en skål.
3. Smør vaffeljernet med smør, varm det op. Steg vaflerne i vaffeljernet til de er gyldne. Vaflerne kan være lidt skrøbelige, så find tålmodigheden frem, hvis du vil have vifterne til at hænge sammen. Du får ca. 8-12 vafler.
4. Kom hindbær, honning og vanilje op i en gryde, og kog det sammen til en marmelade i ca. 5 minutter. Lad marmeladen køle lidt af
5. Som snackmåltid kan du spise 1 - 1 1/2 vaffel (alt efter hvor mange vafler du får ud af portionen) sammen med hindbærmarmelade til snackmåltid.