Morgenmad Pandekager Skyrbolledejen

Arme riddere

Jeg har egentlig aldrig rigtig dyrket Arme Riddere, men så begyndte folk at spørge til en MK-venlig udgave og voilá – her er den og nu er jeg selv fan! Denne opskrift kræver 4 skiver franskbrød af skyrbolledejen.

Average rating 4.8 / 5. Vote count: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

4.8 4
2 person

Æggeblanding

  • 1 stk. æg
  • 1/2 dl mælk
  • 2 tsk. akaciehonning
  • 1/2 tsk. kanel
  • 1/4 tsk. kardemomme
  • 1/4 tsk. salt
  • 1 1/2 spsk. smør til panden
2 person

Topping 

  • 200 g bær
  • 6 spsk. creme fraiche
  • 1/4 tsk. kanel
  • 1/4 stk. skal fra økologisk citron

1. Pisk alle ingredienserne til æggeblandingen sammen i en dyb tallerken. Honningen kan irritere lidt, og lægge sig nede på bunden af skålen, så husk at få den pisket sammen med de resterende ingredienser.

2. Kom smør på en varm pande, så det smelter.

3. Dyp en franskbrødsskive ned i æggeblandingen, så den bliver våd på begge sider og tæl til 3, når du dypper skiven deri, så den når at suge lidt væske.

4. Kom herefter brødet på panden. Steg brødet i ca. 2-3 min. Vend undervejs.

5. Servér dine arme riddere med bær, en stor klat creme fraiche og drys med skal fra en citron og kanel.

Tip
Du kan også undlade honningen, og lave brødene mere saltede og komme timian, ost og skiver af frisk pære på de arme riddere.

MK Universet

MK Nyhedsbrev



Tilmeld