Dressing og dip Frokost

Fiskewrap

Du kan vælge at lege ‘flittige Lise’ og lave dine fiskefrikadeller selv ved hjælp af opskriften her. Du kan altså også bare enten købe fiskefrikadeller ved din fiskemand (eller i køleboksen i supermarkedet) eller købe en færdig fiskefars og stege dem. Det gør jeg nogle gange…. (mange gange) og så putter jeg dem i et spidskålsblad med den dressing, som du får her eller med 1 spsk. købepesto. Er let og smager godt.

Average rating 4.5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

4.5 2
4 person

Fiskefrikadeller

  • 280 g søde kartofler
  • 400 g laksesteaks
  • 2 stk. æg
  • 1 dl mandelmel
  • 1 dl friskhakket persille
  • 2 stk. forårsløg
  • 2 tsk. karry
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. salt
  • 1 knsp. peber
  • 1/4 stk. saft og skal fra økologisk citron
  • 1 tsk. olivenolie til stegning
4 person

Dressing

  • 200 g søde kartofler
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 1 dl skyr
  • 1 spsk. mayonnaise
  • 1 tsk. sød paprika
  • 1 knsp. cayennepeber
  • 1/2 tsk. salt
4 person

Wrap og fyld

  • 4 stk. blade af savoykål
  • 2 stk. tomat, i skiver
  • 1 stk. æble, i både

1. Kog de søde kartfoler til både fiskefrikadeller og dressingen i 15-20 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra, og lad dem køle af.

2. Fjern skindet på laksen, og mos fisken med dine hænder (Brug eventuelt engangshandsker, hvis du vil undgå "fiskefingre")

3. Kom resten af ingredienserne i, og mos det hele godt til en samlet fars. Sæt farsen i køleskabet i 10 minutter.

4. Form 12 fiskefrikadeller, og steg dem på panden i 10-15 minutter - Vend dem undervejs. Hvis du har svært ved at få dem til at hænge sammen, så slå endnu et æg ud i farsen.

5. Fjern kernerne fra peberfrugten til dressingen. Kom den i foodprocessor sammen med de andre ingredienser, og kør dem sammen til en dressing.

6. Saml wrappen ved at bruge et savojkåls-eller spidskålsblad som "indpakning" (du kan eventuelt lige komme bladene i kogende vand i 5 sekunder først, så de bliver mere bløde)

7. Kom 3 fiskefrikadeller, fyld dressing i, og rul bladet sammen.

Tip
Endelig har jeg fået en opskrift på en god fiskefrikadelle. Den er saftig og smagsfuld, og så er den sundere end dem, du finder i supermarkedets køledisk. Du kan også altid spise to fiskefrikadeller til frokost sammen med en håndfuld gnavegrønt.

Fiskefrikadellerne kan opbevares i køleskabet i 2 dage. Kan fryses.

MK Universet

MK Nyhedsbrev



Tilmeld