Frikadeller med kold ‘kartoffelsalat’
Kold 'kartoffelsalat'
- 1 stk. knoldsellerihoved
- 2/3 hoved knoldselleri
- 8 stk. kartofler
Dressing til 'kartoffelsalat'
- 1 dl skyr
- 2 spsk. mayonnaise
- 1 spsk. dijonsennep
- 1/2 tsk. agavesirup
- 1 tsk. salt og peber
- 1 håndfuld hakket frisk purløg
- 100 g halverede cherrytomater
1. Lav ’kartoffelsalaten’ først. Skræl sellerien, skær den i små mundrette stykker, og kog den i 15 minutter (sund version: sammen med kartofler). Hæld vandet fra, og lad sellerien køle af.
2. Rør ingredienserne til dressingen sammen i en skål. Bland selleristykkerne i dressingen, og smag til med salt, peber og agavesirup – pynt salaten med tomater og purløg. Stil salaten på køl indtil servering.
3. Hak løg, hvidløg og persille, og riv squash eller gulerødder. Rør alle ingredienserne til frikadellerne godt sammen, og form ca. 12 stk. Steg dem i olie i ca. 10 minutter på hver side.
4. Servering: Spis tre frikadeller sammen med ¼ af ’kartoffelsalaten’.
Tip
I stedet for 1/2 squash kan du bruge 3 gulerødder.
Det børnevenlige twist
Kog nogle kartofler sammen med sellerien, som dit barn evt. kan få i stedet for knoldselleri i ’kartoffel’-salaten.