Aftensmad

Frikadeller med kold ‘kartoffelsalat’

Average rating 4.5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

4.5 2
4 person

Frikadeller (ca. 12 stk.)

  • 1 stk. løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1/2 stk. squash
  • 500 g hakket svinekød
  • 1 stk. æg
  • 4 spsk. havregryn
  • 2 spsk. mælk
  • 2 tsk. salt
  • peber
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
4 person

Kold 'kartoffelsalat'

  • 1 stk. knoldsellerihoved
4 person

Dressing til 'kartoffelsalat'

  • 1 dl skyr
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1/2 tsk. agavesirup
  • 1 tsk. salt og peber
  • 1 håndfuld hakket frisk purløg
  • 100 g halverede cherrytomater

1. Lav ’kartoffelsalaten’ først. Skræl sellerien, skær den i små mundrette stykker, og kog den i 15 minutter. Hæld vandet fra, og lad sellerien køle af.

2. Rør ingredienserne til dressingen sammen i en skål. Bland selleristykkerne i dressingen, og smag til med salt, peber og agavesirup – pynt salaten med tomater og purløg. Stil salaten på køl indtil servering.

3. Hak løg, hvidløg og persille, og riv squash eller gulerødder. Rør alle ingredienserne til frikadellerne godt sammen, og form ca. 12 stk. Steg dem i olie i ca. 10 minutter på hver side.

4. Servering: Spis tre frikadeller sammen med ¼ af ’kartoffelsalaten’.

Tip
I stedet for 1/2 squash kan du bruge 3 gulerødder.

Det børnevenlige twist

Kog nogle kartofler sammen med sellerien, som dit barn evt. kan få i stedet for knoldselleri i ’kartoffel’-salaten.

MK Universet

MK Nyhedsbrev



Tilmeld