Knasende frugtdessert
Frugtsalat smager bare dejligt. Men den bliver endnu mere dejlig, hvis man kommer noget knasende ovenpå. Det har jeg gjort, og denne granola er også helt fantastisk ovenpå skyr om morgenen.
Peanutcrunch
- 2 dl peanutbutter
- 2 dl vand
- 1/8 tsk. stevia maxsød
- 1 spsk. agavesirup
- 75 g pistacienødder
- 100 g græskarkerner
- 125 g kokosmel
- 50 g rosiner
Creme
- 300 g skyr
- 1/2 dl mascarpone
- 1 knsp. stevia maxsød
- 1/4 tsk. vaniljepulver
Frugt
- 2 stk. passionsfrugt
- 200 g jordbær
- 2 stk. kiwi
- 2 stk. blomme
- 100 g brombær
- evt. spislige blomster (kan udelades)
1. Tænd ovnen på 150 grader, varmluft.
2. Kør peanutbutter sammen med vand, stevia og sirup i blenderen eller pisk det godt sammen.
3. Kom det sammen med fyldet til crunchen og rør det godt sammen, så al fyld er rørt sammen med sovsen.
4. Kom det på en bageplade beklædt med bagepapir og bag det i ovnen i 25-30 min, Det skal være sprødt før end du tager det ud. Lad det køle af.
5. Rør alle ingredienserne til cremen sammen og skær frugten i ønskede størrelser.
6. Anret 4 skåle som du ønsker med ½ dl crunch ved hver skål.
7. Resten af crunchen skal opbevares i en lufttætbeholder.
Tip
Du kan også bruge denne lækre crunch som topping på din morgenmad. Brug 2 spsk. som din fedtkilde. Frugten som jeg har valgt her, kan du sagtens skifte ud med anden frugt. Tag det der er i sæson. Det samme gælder med de nødder og frø der er brugt til crunchen. Brug det du har ved hånden og tag samme mængde.
Der er crunch til flere portioner, men den kan holde sig i 4 uger.