Frokost

Krydrede deller

Mmmmm, hvem kan ikke li' gode deller? De er gode at have i fryseren, da du derved altid har noget mættende, velsmagende protein ved hånden. Du kan frit ændre på ingredienserne. Det er helt op til dig.

12 stk

Frikadeller

  • 350 g hakket oksefars (max. 10%)
  • 300 g hakket svinekød (max. 10%)
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt paprika
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • Et nip finthakket frisk chili
  • 3 fed knust hvidløg
  • En håndfuld friskhakket bladselleri
  • En håndfuld friskhakket koriander
  • 2 æg
  • Olie til stegning
1 person

Råkost

  • 2 gulerødder
  • 1 bolsjebede (kan erstattes af en ekstra gulerod)
  • 1/4 æble
  • Saft fra 1/4 økocitron
  • 15 g gedefeta

Kom alle ingredienserne til frikadellerne i en skål, og rør farsen godt sammen.

Form herefter 12 deller, og steg dem på panden i olie i 5-7 minutter på hver side. Du kan også bage dem i ovnen vd 175 grader varmluft i 20 minutter.

Skræl gulerødder og bolsjebede, riv dem på et mandolinjern. Gør det samme med æblet.
Pres derefter citronsaft over grøntsagerne, og drys med feta.

Tip
Dellerne kan fryses og du kan bruge kyllingefars, eller ren oksefars, hvis du ikke ønsker at blande dejen.

MK Universet

MK Nyhedsbrev



Tilmeld