Aftensmad Frokost

Krydrede deller

Mmmm hvem kan ikke li´ gode deller? De er gode at have i fryseren, da du derved altid har noget mættende, velsmagende protein ved hånden. Du kan frit ændre på ingredienserne. Det er helt op til dig.

Average rating 4.8 / 5. Vote count: 6

No votes so far! Be the first to rate this post.

4.8 6
12 stk

Frikadeller

  • 350 g hakket oksekød (max. 10%)
  • 300 g hakket svinekød (max. 10%)
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt paprika
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1 knsp. finthakket frisk chili
  • 3 fed knust hvidløg
  • 1 håndfuld friskhakket bladselleri
  • 1 håndfuld friskhakket koriander
  • 2 stk. æg
  • olie til stegning
12 stk

Råkost (til 1 person)

  • 2 stk. gulerødder
  • 1 stk. bolsjebede
  • 1/4 stk. æble
  • 1/4 stk. saft fra økologisk citron
  • 15 g gedefeta

1. Kom alle ingredienserne til frikadellerne i en skål, og rør farsen godt sammen.

2. Form herefter 15 deller, og steg dem på panden i olie i 5-7 minutter på hver side (eller bag dem i ovnen ved 175 grader varmluft i 20 minutter)

3. Skræl gulerødder og bolsjebeder, og riv dem samt æblet på et mandolinjern.

4. Pres citronsaft over grøntsagerne, og drys med feta.

5. Spis 3 stk. krydrede deller med råkost til.

Tip
Dellerne kan fryses og du kan bruge kyllingefars elller ren oksefars, hvis du ikke ønsker at blande dejen.

MK Universet

MK Nyhedsbrev



Tilmeld