MK peanut-choko bar
Jeg tror, at det er en af mine mest populære søde opskrifter. Den er på min egen favoritliste over søde sager og jeg elsker, at jeg har opdraget min mor så godt, at hun altid har dem i fryseren, når jeg er på besøg i Nordjylland. Hvor heldig må man være :)? Så ja – de kan fryses.
1. Bund: Kom mandlerne i foodprocessoren og kør dem ca. i 1 minut til de er i fine, små stykker.
2. Kom rosinerne og dadlerne ned i foodprocessoren og kør det sammen med mandlerne til en ensartet masse.
3. Rul massen ud mellem 2 stykker bagepapir, så massen bliver ca. 1 cm tyk.
4. Karamel: Kør dadler, kokosolie, vanilje og vand sammen til en karamelagtig masse i blenderen. Massen må ikke blive så flydende, at du ikke kan smøre den ud på bunden. Så kom lidt vand i ad gangen. Hvis løbet er kørt, og massen er for flydende, så kommer du et par ekstra dadler i blenderen og blender sammen med massen. Smør karamelmassen på bunden.
5. Drys hakkede peanuts over karamelmassen og smelt chokoladen over vandbad. Kom chokoladen over peanuts og karamelmassen og smør den den ud, så den dækker hele stykket.
6. Lad chokoladen køle af og skær derefter 25 stk. Vigtigt at chokoladen ikke når at størkne helt. Så er det svært at skære fine stykker.
7. Voilá dine snickers er klar til at blive spist. Skal opbevares i køleskabet eller i fryseren.
Tip
Det smager virkelig også godt med saltede mandler eller et drys af økologisk appelsinskal.
Kan fryses.