Raw krydderkage
Den er en farlig fætter, som smager virkelig godt! Raw cakes, eller rå kager som det jo hedder, kan være ret lækkert, hvis det får en masse smag og ikke minder om en figenstang. Det gør den her i den grad ikke!
Bund
- 1 dl paranødder
- 1 dl valnødder
- 2 dl solsikkekerner
- 20 stk. juicy dadler (uden sten)
- 1/2 tsk. vaniljepulver (kan udelades)
- 1 knsp. salt
Fyld
- 240 g cashewnødder
- 2 spsk. kokosolie
- 1 dl sojadrik
- 5/48 tsk. stevia max sød
- 1/2 stk. granatæble
- 1 stk. saft fra citron
- 2 tsk. stødt kanel
- 1 tsk. stødt nellike
- 1 tsk. stødt kardemomme
- evt. rødbedekrystaller til farve (kan udelades)
Pynt
- 1 spsk. rødbedekrystaller (kan udelades)
1. Kør paranødder og valnødder sammen i en foodprocessor til små stykker - det tager ca. 10 sekunder.
2. Tilsæt herefter resten af ingredienserne til bunden, og kør til massen begynder at hænge sammen.
3. Pres herefter dejen ud i en lille springform, eller hvis du vil have den rund, som jeg har lavet her, så pres den ned i en metalskål. Sørg for at bunden har nogenlunde samme tykkelse over det hele.
4. Læg cashewnødderne i blød i en skål med koldt vand i 20 minutter.
5. Hæld vandet fra, og blend alle ingredienserne til fyldet til en ensartet blød masse. Kom det herefter oven på bunden.
6. Stil formen i fryseren i 1 time og derefter i køleskabet, til kagen er fast. Drys evt. med rødbedekrystaller.
Tip
Du kan altid skifte nødderne i opskriften ud med andre. Det er kun cashewnødderne du ikke kan gøre det med. Alle nødderne i bunden kan skiftes ud med andre alt efter ønsket smag.