Aftensmad Mad på max. 20 minutter

Sticky rice med laks

Her ser du en opskrift fra min bog ‘Mission sund mad’. For den er nemlig både skøn og dejlig let at lave. Jeg har nemlig ENDELIG fundet ud af at lave en varm blomkålsris, som er fedtet på den helt rigtige måde. Den er god til det meste, og her får du den sammen med laks.

Average rating 4.5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

4.5 2
2 person

Laks

  • 2 stk. laksesteaks á 150 g
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 tsk. agavesirup
  • 1 spsk. sesamfrø
2 person

Sticky rice

  • 350 g blomkål
  • 2 spsk. flødeost
  • 3/4 dl mandeldrik
  • 50 g revet mozzarella ost
  • 1/2 tsk. salt
2 person

Topping

  • friske krydderurter (kan udelades)
  • rød chili (kan udelades)

1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

2. Smør sennep og agavesirup på de 2 laksesteaks. Drys med sesamfrø.

3. Steg dem i ovnen i 15 minutter.

4. Kør blomkål til små stykker, der ligner ris, i din foodprocessor.

5. Kom herefter alle ingredienserne til sticky rice i en gryde, og varm det op, så osten smelter.

6. Servér din creamy blomkålsris og laksen varm, og drys med fintsnittede krydderurter og chili. Du kan evt. lave ekstra grøntsager, hvis du er mere sulten.

Tip
Hvis du får sticky rice til overs, så kom resten i køleskabet, og varm det op dagen efter. Det kan holde sig 2 dage på køl.

MK Universet

MK Nyhedsbrev



Tilmeld