Vegetarburger
Jeg er ret vild med de her ‘burgerboller’, som du får opskriften på. Jeg spiser dem nogle gange til morgenmad med ost ovenpå og nogle grøntsager dertil. Eller bruger bunden som pizzabund. Derudover er det bare dejligt at det er muligt at lave en vegetarbruger, der smager virkelig lækkert!
1. Sæt ovnen på 175 grader, varmluft.
2. Skær rødbeden til bøfferne i mindre stykker, og kom dem i en foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser.
3. Kør det hele til en ensartet masse.
4. Form massen til 8 bøffer på en bageplade med bagepapir. Jeg bruger en ske, da massen er flydende. Bag bøfferne i ovnen i 20-25 minutter.
5. Skræl de søde kartofler til fyldet, og skær dem i strimler. Læg dem på en bageplade med bagepapir, dryp dem med olivenolien, og steg dem i ovnen sammen med bøfferne i 25-30 minutter.
6. Blend alle ingredienserne til 'burgerbollerne' sammen. Form massen til 8 burgerboller, drys dem med sesamfrø, og steg dem på en pande i olie i 5-8 minutter. Vend dem undervejs.
7. Kom alle ingredienserne til avodacodippen i en foodprocessor, og kør dem sammen til en grov masse.
8. Og så er det ellers bare om at bygge sin egen burger af 1 burgerboller med en bøf, fyld og avocadodip. På billedet er der 2 burgerboller. Det skal du endelig tage hvis du kan spise det, men jeg vil tro at 1 er nok. Så vi dropper toppen.
Tip
Hvis du bare laver kikærtebundene, så laver jeg 6 stk og steger på panden.
1 kikærtebund svarer til: 2/3 knytnæve protein (kikærter, æg), 1/8 portion fedtkilde (olivenolie)