Aftensmad

Vegetarburger

Jeg er ret vild med de her ‘burgerboller’, som du får opskriften på. Jeg spiser dem nogle gange til morgenmad med ost ovenpå og nogle grøntsager dertil. Derudover er det bare dejligt at det er muligt at lave en vegetarbruger, der smager virkelig lækkert!

Average rating 4.5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

4.5 2
8 person

Rødbedebøffer

  • 1 stk. rødbede
  • 1 dåse kikærter
  • 3 stk. æg
  • 2 tsk. chiafrø
  • 1 dl havregryn
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1/4 stk. chili
  • 1 stk. saft af lime
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. salt
  • 1 håndfuld bredbladet persille
8 person

'Burgerboller'

  • 1 dåse kikærter
  • 4 stk. æg
  • 1 dl havregryn
  • 1 spsk. fiberhusk
  • 1 knsp. salt
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. kokosolie til stegning
  • sorte sesamfrø til drys
8 person

Avocadodip

  • 2 stk. avocado
  • 1 stk. forårsløg
  • 1/2 stk. saft fra lime
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. tahin
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1/2 tsk. salt
8 person

Fyld

  • 2 stk. søde kartofler
  • 1 tsk. olivenolie
  • 2 håndfuld rucola
  • 1 håndfuld bønnespirer

1. Sæt ovnen på 175 grader, varmluft.

2. Skær rødbeden til bøfferne i mindre stykker, og kom dem i en foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser.

3. Kør det hele til en ensartet masse.

4. Form massen til 8 bøffer på en bageplade med bagepapir. Jeg bruger en ske, da massen er flydende. Bag bøfferne i ovnen i 20-25 minutter.

5. Skræl de søde kartofler til fyldet, og skær dem i strimler. Læg dem på en bageplade med bagepapir, dryp dem med olivenolien, og steg dem i ovnen sammen med bøfferne i 25-30 minutter.

6. Blend alle ingredienserne til 'burgerbollerne' sammen. Form massen til 8 burgerboller, drys dem med sesamfrø, og steg dem på en pande i olie i 5-8 minutter. Vend dem undervejs.

7. Kom alle ingredienserne til avodacodippen i en foodprocessor, og kør dem sammen til en grov masse.

8. Og så er det ellers bare om at bygge sin egen burger af 1 burgerboller med en bøf, fyld og avocadodip. På billedet er der 2 burgerboller. Det skal du endelig tage hvis du kan spise det, men jeg vil tro at 1 er nok. Så vi dropper toppen.

Tip
Disse burgerboller opstod ved et tilfælde, en dag jeg pludselig var løbet tør for de burgerboller, jeg ellers plejer at bruge. Så måtte jeg lave ”hvad har jeg i skabet”-burgerboller og resultatet blev genialt. De er så gode og proteinrige, og du kan bruge dem til både morgen-, middags-og aftensmad som en form for brød.

MK Universet

MK Nyhedsbrev



Tilmeld