Æblegrød med sød kartoffel
Bare rolig, det er ikke som at spise kartoffelmos fra morgenstunden. Grøden har en sød smag og er dejlig cremet. Den er lækker både lun og kold og rig på gode fedtstoffer fra nødderne. En sund og nem morgenmad, der snildt kan gå hen og blive din nye favorit. Godt alternativ til havregryn.
Til ovnen
- 250 gram søde kartofler
- 1 æble
- 1/4 tsk. salt
- 1 spsk. frisk timian
- 1/2 dl vand
- 1 tsk. agavesirup
- 1/2 tsk. vaniljepulver
Sådan gør du:
1. Kom valnødder og mandler i vand i et par timer eller dagen før. Lad dem stå i blød (natten over).
2. Skræl de søde kartofler til grøden, og skær kartofler og æble i mindre stykker. Læg dem i en ovnfast gryde med låg eller staniol. Kom salt, timian og 1 dl vand ved.
3. Sæt gryden i ovnen ved 175 grader varmluft, og bag det i cirka 30 minutter alt efter størrelsen på kartoffel- og æblestykkerne. De er færdige, når du kan stikke en gaffel igennem med lethed.
4. Mos kartofler og æbler til grøden med agavesirup og vanilje. Hæld vandet fra nødderne, kom dem i en foodprocessor, og kør dem til små stykker. Rød nødderne sammen med mosen, og server grøden med hakket æble og skyr. Tilsæt evt. lidt ekstra kanel, og du har dig en nem og sund morgenmad.
Tip:
Der sker ikke noget ved at bruge nødderne lige fra posen – så kommer der lidt mere bid i grøden. Jeg fortrækker grøden dejlig cremet og putter derfor nødderne i vand. Denne morgenmadsopskrift er et lækkert alternativ til havregryn til morgenmaden. Skynd dig at prøve den!
Du finder et kæmpe udvalg af opskrifter på sund morgenmad i MK Universet. Få også det store overblik over alle sunde opskrifter.